Kanelinen aamiaisleipä

Kanelinen aamiaisleipä

VaikeusasteHelppo
Valmistus1 h 15 min

Valmistus

  1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Vesi saa olla hieman lämpimämpää kulhoon kaadettaessa, koska se jäähtyy muutaman asteen välittömästi huoneenlämpöisessä kulhossa.
  2. Lisää nesteeseen rasva, mausteet ja kaurahiutaleet.
  3. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Leivo taikina kimmoisaksi.
  4. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli taikina yhdeksi isoksi levyksi tai kahdeksi pienemmäksi.
  6. Voitele levyt voilla ja ripottele päälle mausteet sekä sokeri.
  7. Kääri taikina rullaksi ja laita leivät pitkänomaisiin leipävuokiin.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.

Sopivat reseptit