Helppous yllättää
Kanelilohi ja appelsiinijogurttikastike

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 lohta lohi
(700-800 g)

MAUSTESEOS

2 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 tl tl kanelia kaneli
1 tl tl suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
(rouhittu)

APPELSIINI-JOGURTTIKASTIKE

1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
1 rkl rkl appelsiinimehua appelsiinimehu
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 dl dl turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri

Kanelilohi ja appelsiinijogurttikastike

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(143)

Valmistus

1. Pese appelsiini ja raasta siitä ensin kuori talteen. Raasta raastimen hienolla terällä ja aivan ohuelti, vain oranssi pinta. Purista tarvittava määrä appelsiinin mehua.

2. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.

3. Asettele kalafilee sopivaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Hiero mausteseos kalan pintaan.

4. Kypsennä kirjolohta 200-asteisen uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.

5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa kanelilohen lisukkeena. Kanelilohen kanssa tarjottavaksi sopii myös esimerkiksi keitetty riisi.