Helppous yllättää
Kahden juuston lihapullavuoka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lihapullat

1 dl dl korppujauhoja korppujauho
1,5 dl dl vettä vesi
400 g g jauhelihaa jauheliha
(naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %), tai Next Level -vegejauhista, ks. vinkki)
1 kananmunaa kananmuna
50 g g parmesaania parmesaani
0,75 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Kastike

1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
400 g g tomaattimurskaa tomaattimurska
1 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
1 tl tl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

200 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
125 g g mozzarellaa mozzarella
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika
1 kourallista kourallinen parmesaania parmesaani
(raastettuna)

Kahden juuston lihapullavuoka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(128)

Valmistus

1. Sekoita korppujauhot ja vesi. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna, parmesaani, suola ja pippuri. Kostuta kädet ja muotoile massasta lihapullia uunivuokaan. Aseta kirsikkatomaatit pullien sekaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita ne kulhossa tomaattimurskan, etikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa.

3. Kaada kastike vuokaan lihapullien päälle. Revi päälle mozzarella.

4. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja mozzarella hieman ruskistunut.

5. Koristele vuoka basilikalla ja halutessasi parmesaaniraasteella. Tarjoa pastan kera.

Vinkki! Saat ruoasta kasvisversion, kun vaihdat jauhelihapyörykät Next Level -vegepyöryköihin. Voit kypsentää ne lihapullien tapaan kastikkeessa. Next Level -pyöryköiden ohjeen löydät täältä.