Helppous yllättää
Kaalikääryleet nyhtöpossusta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

550 g g pulled pork -lihaa pulled pork -liha
1 kg kg keräkaalia keräkaali
3 l l vettä vesi
1 rkl rkl suolaa suola

Täyte

1 sipulia sipuli
1 rkl rkl voita voi
2 kananmunaa kananmuna
1 dl dl ruokakermaa ruokakerma
1 - 2 dl dl riisiä riisi

Päälle

2 - 3 rkl rkl siirappia siirappi
50 g g voita voi
2 dl dl keitinlientä keitinliemi
(kaalin keitinliemi)

Lisäksi

200 g g puolukoita puolukka
2 rkl rkl sokeria sokeri

Kaalikääryleet nyhtöpossusta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(0)

Valmistus

+ 2 tuntia

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kypsennä nyhtöpossu pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta revitty liha pakkauksen kastikkeella.
  3. Koverra kaalista veitsellä kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät.
  4. Nosta ne keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Säästä keitinliemiestä muutama desi. Valuta loput kypsästä kaalin keskustasta ja hienonna pienet sisälehdet täytteeseen.
  5. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pannulla voissa. Sekoita täytteen kaikki aineet yhteen.
  6. Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia. Levitä lehdet työlaudalle. Jaa täytettä reilu ruokalusikallinen kullekin kaalinlehdelle, taita lehden sivureunat täytteen päälle ja kääri paketiksi.
  7. Asettele kaalikääryleet uunivuokaan (noin 22 x 40 cm) vieri viereen, saumakohta astiaa vasten. Valuta päälle siirappia ja vuole pinnalle muutama voinokare.
  8. Kypsennä kaalikääryleitä uunissa ensin 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kauniin rusketuksen.
  9. Valele kääryleet keitinliemellä, alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä noin 1 ½ tuntia.
  10. Anna kääryleiden rauhoittua folion alla, jolloin ne imevät pannun lientä itseensä.
  11. Herkuttele kaalikääryleet sulatettujen, soseutettujen ja halutessasi sokerilla makeutettujen puolukoiden kanssa.

Avainsanat

Pääruoat