
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Loimulohi nuotiolla:
1 -2 pkt pkt | lohta lohi | |
merisuolaa merisuola | ||
100 g g | voita voi | |
1 dl dl | rommia rommi | |
1 | kuusenoksaa kuusenoksa |
Kastike loimulohelle:
2 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
1 | ruohosipulia ruohosipulia | |
2 | chiliä chili | |
3 -4 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
0,5 | limemehua limemehu | |
1 tl tl | suolaa suolaa |
Nuotioperunat:
1 kg kg | perunaa peruna | |
1 | tilliä tilli | |
1 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
suolaa suolaa |
Mansikka-tomaattisalaatti:
250 g g | kirsikkatomaattia kirsikkatomaatti | |
250 g g | mansikoita mansikka | |
1 | ruohosipulia ruohosipulia | |
2 tl tl | suolaa suolaa | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 | limemehua limemehu |
Lisäksi tarvitset:
loimulautaa loimulauta | ||
alumiinifoliota alumiinifolio |
Jannen loimulohi ja nuotioperunat
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
2:00
h
(1)
Valmistus
Loimulohi nuotiolla
- Suolaa kirjolohifileet noin tuntia ennen kypsentämistä.
- Sytytä nuotio ja naputtele fileet kiinni loimulautaan. Alussa pidä lohifileitä hetken aikaa todella lähellä liekkiä, jolloin suola tekee lohen kalvoon pinnan.
- Tämän jälkeen siirrä kalat hitaasti kypsymään. Oikean etäisyyden voi mitata varovasti kämmenellä. Lämpötila on sopiva, kun kättä voi pitää hetken aikaa kalan ja liekin välissä, eikä se ole liian polttavan kuuma.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon rommi. Kasta kuusenoksaa voisulaan ja sivele sen avulla voisula lohen pintaan. Voit toistaa tämän useasti paistamisen aikana.
- Kypsennysaika on noin 1-2 tuntia kalafileen koosta riippuen. Tarjoile kastikkeen, sipulihillokkeen, salaatin ja nuotioperunoiden kanssa.
Kastike loimulohelle
- Hienonna chilit ja ruohosipuli. Sekoita ne ranskankerman joukkoon.
- Lisää suola, limen mehu ja hunaja. Anna maustua noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Nuotioperunat
- Pese perunat ja nosta ne kokonaisena yhteen astiaan. Pilko tilli ja lisää se suolan kanssa perunoiden joukkoon. Kaada sekaan rapsiöljyä ja sekoita huolellisesti.
- Kääri perunat foliopaperiin yksitellen ja kypsyttele ne käännellen ritilällä nuotion päällä. Voit kypsentää nuotioperunat myös suoraan hiilloksessa.
- Kypsymisaika vaihtelee perunoiden koon ja lämpötilan mukaan. Voit kokeilla välillä haarukalla perunoiden kypsyyttä.
Mansikka-tomaattisalaatti
- Pilko tomaatit ja mansikat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Lisää hunaja, suola ja limen mehu salaattiainesten joukkoon ja sekoita kevyesti.