Helppous yllättää
Irlantilaiset Rib Eye -entrecôtepihvit, palsternakkarisottoa ja rucola-paprikasalaattia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Rib Eye -entrecôtepihvit

400 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak, 2 pihviä)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl voita voi
4 oksaa oksa timjamia timjami
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 tl tl merisuolaa merisuola

Kastike

0,5 dl dl lihalientä lihaliemi
(siivilöityä pihvinpaistolientä)
0,25 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
1 ripausta ripaus sokeria sokeri

Palsternakkarisotto

1 palsternakkaa palsternakka
(n. 150 g)
2 kpl kpl sipulia sipuli
(salottisipulia)
2 dl dl pitkäjyväistä riisiä pitkäjyväinen riisi
1 - 2 dl dl juustoraastetta juustoraaste
(esim. Grana Padanoa)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
6 dl dl kasvislientä kasvisliemi
(kasvisliemikuutiosta)
0,5 tl tl merisuolaa merisuola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Rucola-suippopaprikasalaatti

1 ruukkua ruukku rucolaa rucola
1 paprikaa paprika
(punainen suippopaprika)
1 paprikaa paprika
(keltainen (suippo)paprika)

Irlantilaiset Rib Eye -entrecôtepihvit, palsternakkarisottoa ja rucola-paprikasalaattia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(0)

Valmistus

Rib Eye -entrecôtepihvit

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  2. Pyyhi pihvit talouspaperilla ja painele kämmensyrjällä tasaiseksi.
  3. Kuumenna pannu, lisää pannulle rapsiöljy ja hetken kuluttua voinokareet.
  4. Tiristä öljy-/voiseos ja lisää pannulle pihvit sekä murskatut valkosipulit ja tuore timjami.
  5. Paista pihvejä 2 minuuttia. Käännä ja paista 2 minuuttia. Valele pihvejä pannulle kertyneellä öljy/voiseoksella. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
  6. Kietaise pihvit folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia.
  7. Siivilöi pannulta paistoliemi talteen. Sekoita sitruunanmehu, paistoliemi ja sokeri tasaiseksi. Valuta kastike pihveille tarjottaessa.

Palsternakkarisotto

  1. Pilko salottisipuli pieneksi. Kuori ja pilko palsternakka pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna rapsiöljy pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota noin 2 minuuttia.
  3. Lisää pannulle riisi ja kuullota minuutti, kunnes riisi on imenyt öljyn.
  4. Lisää palsternakkakuutiot ja kaada joukkoon kiehuvaa kasvislientä kauhallinen. Lisää kasvislientä vähitellen, nesteen imeytyessä seokseen. Sekoita.
  5. Maista riisin kypsyys. Mausta ja sekoita joukkoon raastettu juusto.

Rucola-suippopaprikasalaatti

  1. Huuhtele pari kourallista rucolaa. Kuivaa. Poista rucolasta kantaruoti.
  2. Huuhtele suippopaprikat. Leikkaa palat paprikoista ja suikaloi ne salaattiin.
  3. Ripottele salaattiin hieman suolaa.
  4. Kokoa annokset. Nauti mehevästä pihvistä lisukkeineen.

Tarjoukset

Milbona Emmentalraaste 2 kplMilbona Emmentalraaste 2 kpl
Milbona Emmentalraaste 2 kpl
14.10 - 17.10
-29 %
2 kpl2,84
2,00

Avainsanat

Pääruoat