
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Rib Eye -entrecôtepihvit
400 g g | naudan pihvejä
naudan pihvi (Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak, 2 pihviä) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
2 rkl rkl | voita voi | |
4 oksaa oksa | timjamia timjami | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
2 tl tl | merisuolaa merisuola |
Kastike
0,5 dl dl | lihalientä
lihaliemi (siivilöityä pihvinpaistolientä) | |
0,25 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 ripausta ripaus | sokeria sokeri |
Palsternakkarisotto
1 | palsternakkaa
palsternakka (n. 150 g) | |
2 kpl kpl | sipulia
sipuli (salottisipulia) | |
2 dl dl | pitkäjyväistä riisiä pitkäjyväinen riisi | |
1 - 2 dl dl | juustoraastetta
juustoraaste (esim. Grana Padanoa) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
6 dl dl | kasvislientä
kasvisliemi (kasvisliemikuutiosta) | |
0,5 tl tl | merisuolaa merisuola | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri |
Rucola-suippopaprikasalaatti
1 ruukkua ruukku | rucolaa rucola | |
1 | paprikaa
paprika (punainen suippopaprika) | |
1 | paprikaa
paprika (keltainen (suippo)paprika) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIrlantilaiset Rib Eye -entrecôtepihvit, palsternakkarisottoa ja rucola-paprikasalaattia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Rib Eye -entrecôtepihvit
- Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
- Pyyhi pihvit talouspaperilla ja painele kämmensyrjällä tasaiseksi.
- Kuumenna pannu, lisää pannulle rapsiöljy ja hetken kuluttua voinokareet.
- Tiristä öljy-/voiseos ja lisää pannulle pihvit sekä murskatut valkosipulit ja tuore timjami.
- Paista pihvejä 2 minuuttia. Käännä ja paista 2 minuuttia. Valele pihvejä pannulle kertyneellä öljy/voiseoksella. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
- Kietaise pihvit folioon. Anna vetäytyä 15 minuuttia.
- Siivilöi pannulta paistoliemi talteen. Sekoita sitruunanmehu, paistoliemi ja sokeri tasaiseksi. Valuta kastike pihveille tarjottaessa.
Palsternakkarisotto
- Pilko salottisipuli pieneksi. Kuori ja pilko palsternakka pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna rapsiöljy pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota noin 2 minuuttia.
- Lisää pannulle riisi ja kuullota minuutti, kunnes riisi on imenyt öljyn.
- Lisää palsternakkakuutiot ja kaada joukkoon kiehuvaa kasvislientä kauhallinen. Lisää kasvislientä vähitellen, nesteen imeytyessä seokseen. Sekoita.
- Maista riisin kypsyys. Mausta ja sekoita joukkoon raastettu juusto.
Rucola-suippopaprikasalaatti
- Huuhtele pari kourallista rucolaa. Kuivaa. Poista rucolasta kantaruoti.
- Huuhtele suippopaprikat. Leikkaa palat paprikoista ja suikaloi ne salaattiin.
- Ripottele salaattiin hieman suolaa.
- Kokoa annokset. Nauti mehevästä pihvistä lisukkeineen.