Helppous yllättää
Hunajalla ja oluella marinoidut Rib Eye -entrecôtepihvit ja yrttisiä haarukkaperunoita

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pihvit

400 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak)
1 dl dl olutta olut
(tummaa)
1 dl dl hunajaa hunaja
(juoksevaa)
1 tl tl sinappia sinappi
(Dijon)
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
(maun mukaan)
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)

Yrttiset haarukkaperunat

10 perunaa peruna
1 kourallista kourallinen timjamia timjami
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 tl tl oreganoa oregano
1 tl tl basilikaa basilika
1 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy

Hunajalla ja oluella marinoidut Rib Eye -entrecôtepihvit ja yrttisiä haarukkaperunoita

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(2)

Valmistus

HUOM! Marinoitusmisaika yön yli tai väh. 2h

Pihvit

  1. Valmista marinadi sekoittamalla olut, hunaja, sinappi sekä suola ja pippuri keskenään. Tarkista maku.
  2. Poista pihvilihat paketistaan ja hiero marinadia lihan pintaan. Voit myös halutessasi laittaa lihan sekä marinadin pakastepussiin maustumaan. Anna lihojen tekeytyä marinadissa vähintään 2 tuntia, mutta mielellään yön yli parhaan maun saavuttamiseksi.
  3. Ripottele pintaan vielä hiukan suolaa sekä pippuria ennen paistamista, ja paista pannulla voissa haluamasi kypsyiseksi.
  4. Nostele lusikalla paistinpannuun irronnutta nestettä pihvien päälle, jolloin ne imevät maut itseensä paremmin. Anna pihvien vetäytyä hetki paistamisen jälkeen.

Yrttiset haarukkaperunat

  1. Pese perunat ja laita kylmään veteen. Keitä noin 15 - 20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
  2. Valmista yrttiöljy. Silppua valkosipuli ja timjami pieneksi silpuksi. Mittaa pieneen kulhoon öljy, sekä muut ainekset.
  3. Sekoita ja tarkista maku, lisää halutessasi hieman hunajaa, jos tarvitset makeutta.
  4. Anna kypsien perunoiden jäähtyä hetki. Tee perunoihin viiruja haarukan terää apuna käyttäen. Jos osa kuoresta lähtee pois, se ei haittaa: tarkoitus on vain saada yrttiöljylle hieman tarttumapintaa.
  5. Asettele viirutetut perunat pieneen uunivuokaan ja kaada yrttiöljy niiden päälle. Kääntele perunoita hieman, jotta öljyä tarttuu joka paikkaan.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Avainsanat

Pääruoat