
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 g g | lehtitaikinaa
lehtitaikina (500 g (pakaste)) |
Täyte
0,5 dl dl | rusinoita rusinat | |
0,5 dl dl | omenamehua omenamehu | |
50 g g | voita voi | |
0,5 dl dl | korppujauhoja korppujauho | |
1 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
100 g g | manteleita manteli | |
1 rkl rkl | kanelia kaneli | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
4 | omenaa
omena (isoa hapanta omenaa) |
Lisäksi
1 | kananmunaa
kananmuna (voiteluun) | |
tomusokeria
tomusokeri (koristeluun) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHuijarin apfelstrudel
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Levitä taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sulamaan.
- Hienonna rusinat halutessasi pienemmiksi. Pane rusinat kulhoon omenamehun kanssa pehmenemään.
- Paahda korppujauhot voissa kullankeltaisiksi. Rouhi mantelit. Ja lisää jäähtyneeseen korppujauho-voiseokseen fariinisokeri, kaneli ja kardemumma.
- Kauli sulat levyt pituussuunnassa hieman ohuemmiksi. Leikkaa taikinalevyt leveyssuunnassa puoliksi. Ripottele täyte ja valutetut rusinat taikinalevyille, mutta jätä reunoista 2 cm ilman täytettä. Halutessa säästä hieman täytettä koristeeksi struudelien pinnalle.
- Kuori omenat ja höylää omenoista juustohöylällä ohuita lastuja. Levitä omenalastut täytteen pintaan.
- Kääri rullalle ja jätä saumapuoli alas. Voitele taikinapinnat munalla. Ripottele halutessasi pinnalle hieman mantelitäytettä koristeeksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Viimeistele jäähtyneet struudelit tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon, vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa.
Vinkki: Upota omput alppimaista inspiroituneeseen leivokseen - klassinen apfelstrudel valmistuu helpommin valmistaikinasta.