Helppous yllättää
Höyrytetyt kalanyytit yhdelle

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 - 7 tankoparsaa tankoparsa
150 g g kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
0,5 sitruunaa sitruuna
1 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskafileitä (200g))
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 rkl rkl voita voi
1 rkl rkl tilliä tilli

Höyrytetyt kalanyytit yhdelle

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(3)

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Katkaise parsoista kuivat kannat. Kuori parsanvarret kevyesti. Halkaise parsat pitkittäin kahtia. Viipaloi kesäkurpitsa ja sitruuna.
  3. Asettele parsat ja kesäkurpitsat leivinpaperiarkin toiselle puolelle. Nosta kalafileet kasvisten päälle. Ripottele kalalle ja kasviksille suolaa ja mustapippuria. Leikkaa voi pieniksi nokareiksi ainesten päälle. Asettele sitruunaviipaleet päällimmäiseksi.
  4. Taita leivinpaperinyytti kiinni kuin kirja ja taittele reunat tiukasti kiinni.
  5. Kypsennä nyyttiä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
  6. Avaa nyytti varovasti, sillä nyytistä saattaa nousta kuumaa höyryä. Ripottele päälle hienonnettua tilliä.

Hävikkivinkki: Turskafileepakkauksessa on kaksi fileepalaa. Jos 200 g on liikaa yhdelle, pakasta toinen pala myöhempää käyttöä varten. Parsa myydään yleensä nippuina, joista riittää kaksi annosta. Kokeile loppuja parsoja tuoreina siivuina salaatissa tai leivän päällä.