Helppous yllättää
Härkis-munakoisoveneet

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 munakoisoa munakoiso
(à 350 g)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy

Kastike

1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 - 2 prk prk ananasta ananas
(à 227/140 g)
1 chiliä chili
(punainen)
1 dl dl rusinoita rusinat
0,5 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,5 tl tl kanelia kaneli
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 rs rs Härkistä Härkis
(250 g)
3 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja

Härkis-munakoisoveneet

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(11)

Valmistus

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa halkaisupintaan ristiviiltoja parin sentin syvyydeltä. Rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Anna maustua vartin verran.
  2. Tee sillä välin kastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Kumoa joukkoon ananasmurska. Jos käytät vain yhden purkillisen, jatka kastiketta parilla desillä vettä. Lisää rusinat, chilit, valkoviinietikka ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia ja sekoita joukkoon Härkis. Kuumenna ja tarkista maku. Siirrä sivuun.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja pane munakoisot pannuun ristiviillot alaspäin. Paista kullanruskeiksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt. Käännä munakoisot ja paista toiselta puolelta vielä 5 minuuttia.
  4. Nosta munakoisoveneet annoslautasille ja lusikoi päälle Härkiskastiketta. Viimeistele yrteillä.

Vinkki: Voit käyttää Härkiksen tilalla Nyhtökauraa ja toisin päin. Muista kuitenkin, että Härkis soveltuu keliaakikoille.