
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pulled pork – nyhtöpossu
400 -600 g g | pulled pork -lihaa pulled pork -liha | ||
grillauskastiketta grillauskastike | |||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Ribs – marinoitu possunkylki
2 pkt pkt | ribsejä ribs | ||
grillauskastiketta grillauskastike |
Chilimajoneesi
2 dl dl | majoneesia majoneesi | ||
2 -3 rkl rkl | ketsuppia ketsuppi | ||
1 | valkosipulia valkosipuli | ||
1 rkl rkl | korianteria korianteri |
Mustard slaw -lisukesalaatti
0,5 | keräkaalia keräkaali | ||
1 -2 | sipulia sipuli | ||
1 -2 | porkkanaa porkkana | ||
1 | selleriä selleri | ||
tilliä tilli | |||
3 -4 kpl kpl | valkosipulia valkosipuli | ||
0,5 dl dl | viinietikkaa viinietikka | ||
2 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
2 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
2 -3 dl dl | vettä vesi | ||
1 -2 dl dl | majoneesia majoneesi | ||
0,5 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | ||
3 -4 rkl rkl | sinappia sinappi | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Green chili slaw -lisukesalaatti
0,5 | keräkaalia keräkaali | ||
0,5 | punakaalia punakaali | ||
1 | fenkolia fenkoli | ||
korianteria korianteri | |||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |||
valkosipulia valkosipuli | |||
1,5 dl dl | majoneesia majoneesi |
Tomaattisalsa
200 -300 g g | tomaattia tomaatti | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |||
3 -4 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | ||
2 -3 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
2 rkl rkl | korianteria korianteri | ||
1 -2 rkl rkl | ruohosipulia ruohosipuli | ||
2 | valkosipulia valkosipuli |
Pikkelikurkut jenkkityyliin
1 kg kg | kurkkua kurkku | ||
0,5 | tilliä tilli | ||
9 -10 | valkosipulia valkosipuli |
Kurkkujen liemi
1 l l | vettä vesi | ||
2 -3 rkl rkl | suolaa suola | ||
2 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
1 dl dl | valkoviinietikkaa valkoviinietikka |
Grillimaisterin päivällinen Jenkkilän tapaan
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Grillipäivällisellä tarjotaan grillattua possua kahdella tapaa. Herkullinen nyhtöpossu ja possun marinoitu kylki saavat lautaselle seurakseen chilimajoneesia, kahdenlaista lisukesalaattia, tomaattisalsaa ja pikkelöityjä kurkkuja.
Pulled pork - nyhtöpossu
- Avaa Pulled pork -pakkaus ja leikkaa liha neljään osaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä pyöräytä pintaan grillauskastiketta. Grillaa rapeaksi grillitasolla esimerkiksi valkosipulilla ja timjamilla maustetussa öljyssä.
- Nosta liha tarjoiluvatiin ja revi se kevyesti haarukalla. Tarkista maku ja tarjoile.
Ribs - marinoitu possunkylki
Avaa paketit ja leikkaa ribsit pienemmiksi. Sivele BBQ-kastikkeella ja grillaa rapeiksi. Voit pintamaustaa ribsit halutessasi esimerkiksi chilillä, korianterilla, paprikajauheella ja seesaminsiemenillä.
Chilimajoneesi
Sekoita ainekset ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa.
Mustard slaw -lisukesalaatti
- Yhdistä valkokaali, sipuli, porkkana, varsiselleri, tilli ja valkosipuli. Pintamausta kevyesti ripauksella suolaa. Survo raastetta esimerkiksi lihanuijalla tai vaikkapa viinipullon pohjalla siten, että saat nesteet ulos.
- Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja etikka kattilassa. Kaada kuuma neste raastesalaatin päälle ja anna maustua.
- Valuta ylimääräinen neste pois ja lisää sitten majoneesi, sinappi ja ranskankerma. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Green chili slaw -lisukesalaatti
- Sekoita ainekset majoneesia lukuun ottamatta keskenään. Survo salaattia lihanuijalla tai viinipullon pohjalla, jotta nestettä alkaa tihkumaan leikatuista kaaleista ja fenkolista.
- Anna maustua 1-2 tuntia. Valuta ylimääräinen neste pois salaatista. Lisää sitten maun mukaan vihreää chilikastiketta (ohje alapuolella) ja reseptissä mainittu majoneesi. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai chilikastiketta.
Vihreä chilikastike
Grillaa chilit mustiksi ja poista niistä kuoret sekä siemenet. Sekoita sitten kaikki ainekset soijaa lukuun ottamatta tehosekoittimessa hienoksi. Lisää soijakastiketta maun mukaan.
Tomaattisalsa
Sekoita ainekset ja anna maustua 1-2 tuntia kylmässä ennen tarjoilua.
Pikkelikurkut jenkkityyliin
- Lado lasipurkin pohjalle yksi kerros pieniä kurkkuja. Lisää suolaa, valkosipulinkynnet ja silputtu tilli. Lado päälle toinen kerros kurkkuja ja lisää taas suolaa sekä tilliä.
- Kiehauta kattilassa liemen ainekset. Kaada liemi kuumana kurkkujen päälle ja sulje kansi tiiviisti.
- Aseta lasipurkki laakeaan kattilaan nurinpäin. Lisää vettä niin, että purkin kansi jää hyvin uppeluksiin. Keitä pari-kolme minuuttia ja jätä purkki huoneenlämpöön muutamaksi päiväksi “pöhisemään”. Tämä operaatio tehdään, jotta kansi tiivistyy kunnolla ja ilmat poistuvat purkista.
Vinkki:
Muista, että säilöttäessä raaka-aineiden on hyvä olla mahdollisimman tuoreita ja säilömisastioiden erittäin puhtaita. Huolellinen kokki liottaa säilömisastiat viileässä vedessä yön yli ennen säilömistä ja keittää ne vielä kuumassa vedessä ennen käyttöönottoa.