Helppous yllättää
Grillimaisterin grillipihvi, pekonipavut ja grillatut tomaatit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(Grillimaisteri naudan grillipihvi)
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
maustevoita maustevoi
(Grillimaisteri valkosipuli-yrttivoi)

Pekonipavut

200 g g vihreitä papuja vihreä papu
(vihreitä pitkiä papuja)
1 - 2 salottisipulia salottisipuli
0,5 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
50 g g pekonia pekoni
2 rkl rkl voita voi
0,5 l l vettä vesi
(keittämiseen)
2 tl tl suolaa suola

Grillitomaatit

4 - 8 tomaattia tomaatti
(kypsiä, halkaistuna)
suolaa ja pippuria suola ja pippuri
timjamia timjami
oliiviöljyä oliiviöljy

Grillimaisterin grillipihvi, pekonipavut ja grillatut tomaatit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(7)

Valmistus

Pihvit

  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna grilli ja mausta pihvit suolalla sekä pippurilla.
  2. Grillaa pihvejä 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile pihvit paistettujen uusien perunoiden, pekonipapujen ja grillitomaatin kera.

Pekonipavut

  1. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla.
  2. Lisää pavut veteen ja keitä, n. 1,5 minuuttia kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siivilöi pavut. Pilko sitten pekoni pieneksi silpuksi.
  3. Sulata nokare voita pannulla ja lisää pekoni, silputtu sipuli sekä valkosipuli. Kun sipuli on hieman pehmennyt, lisää pavut ja jatka paistamista, kunnes pekoni on herkullista ja pavut sopivan pehmeitä.

Tomaatit

Mausta tomaatit ja grillaa niitä leikkuupinta alaspäin, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Käännä ympäri ja grillaa vielä hetki. Pirskota oliiviöljyä tomaattien päälle ja tarjoile.

Vinkki: Laadukas ja hyvin paistettu pihvi ei paljon lisukkeita rinnalleen kaipaa. Voit kuitenkin halutessasi tarjoilla pihvin bearnaise-kastikkeella tai Grillimaisteri maustevoin kanssa.