
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | perunaa peruna | ||
600 -800 g g | turskafileitä turskafilee | ||
0,5 -1 l l | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
friteeraukseen | |||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria | ||
1 -2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Panerointitaikina:
1,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
1 dl dl | vettä vesi | ||
tai maitoa | |||
0,5 dl dl | olutta olut | ||
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda |
Tarjoiluun
1 pulloa pullo | viinietikkaa viinietikka | ||
1 prk prk | valmiskastiketta valmiskastike | ||
esim. Grillimaisteri tartar-majoneesia | |||
1 | sitruunaa sitruuna | ||
lohkoina |
Fish & chips
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:50
min
(4)
Valmistus
- Kuori ja leikkaa perunat pieniksi tasakokoisiksi lohkoiksi. Huuhtele perunat huolellisesti ja kuivaa ne hyvin.
- Lämmitä rapsiöljy 175-asteiseksi ja friteeraa perunoita pienissä erissä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
- Nosta perunat ylös rasvasta, ja laita ne talouspaperin päälle valumaan.
- Sekoita panerointitaikinan ainekset hyvin keskenään.
- Poista turskafileistä mahdolliset ruodot, ja leikkaa ne noin 10 cm pitkiksi ja 2-3 cm leveiksi paloiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele kuivatut turskafileet ensin vehnäjauhoissa, ja kasta ne sen jälkeen friteeraustaikinaan.
- Friteeraa turskafileitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva pois ja tarjoile.
- Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja friteeraa jo kerran friteerattuja perunoita öljyssä vielä parisen minuuttia.
- Valuta, mausta suolalla ja tarjoile.
- Asettele perunat ja kalat kauniisti esille.
- Tarjoile viinietikan tai mallasetikan, tartarkastikkeen ja sitruunan kera.