Helppous yllättää
Fish & chips

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg perunaa peruna
600 - 800 g g turskafileitä turskafilee
(tai seitiä)
0,5 - 1 l l rapsiöljyä rapsiöljy
(friteeraukseen)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 - 2 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Panerointitaikina:

1,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 tl tl merisuolaa merisuola
1 kananmunaa kananmuna
1 dl dl vettä vesi
(tai maitoa)
0,5 dl dl olutta olut
1 tl tl ruokasoodaa ruokasooda

Tarjoiluun

1 pulloa pullo viinietikkaa viinietikka
1 prk prk valmiskastiketta valmiskastike
(esim. Grillimaisteri tartar-majoneesia)
1 sitruunaa sitruuna
(lohkoina)

Fish & chips

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(13)

Valmistus

  1. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi tasakokoisiksi lohkoiksi. Huuhtele perunat huolellisesti ja kuivaa ne hyvin.
  2. Lämmitä rapsiöljy 175-asteiseksi ja friteeraa perunoita pienissä erissä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
  3. Nosta perunat ylös rasvasta, ja laita ne talouspaperin päälle valumaan.
  4. Sekoita panerointitaikinan ainekset hyvin keskenään.
  5. Poista turskafileistä mahdolliset ruodot, ja leikkaa ne noin 10 cm pitkiksi ja 2-3 cm leveiksi paloiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  6. Pyörittele kuivatut turskafileet ensin vehnäjauhoissa, ja kasta ne sen jälkeen friteeraustaikinaan.
  7. Friteeraa turskafileitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva pois ja tarjoile.
  8. Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja friteeraa jo kerran friteerattuja perunoita öljyssä vielä parisen minuuttia.
  9. Valuta, mausta suolalla ja tarjoile.
  10. Asettele perunat ja kalat kauniisti esille.
  11. Tarjoile viinietikan tai mallasetikan, tartarkastikkeen ja sitruunan kera.