
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | perunaa peruna | |
600 - 800 g g | turskafileitä
turskafilee (tai seitiä) | |
0,5 - 1 l l | rapsiöljyä
rapsiöljy (friteeraukseen) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 - 2 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Panerointitaikina:
1,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 tl tl | merisuolaa merisuola | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
1 dl dl | vettä
vesi (tai maitoa) | |
0,5 dl dl | olutta olut | |
1 tl tl | ruokasoodaa ruokasooda |
Tarjoiluun
1 pulloa pullo | viinietikkaa viinietikka | |
1 prk prk | valmiskastiketta
valmiskastike (esim. Grillimaisteri tartar-majoneesia) | |
1 | sitruunaa
sitruuna (lohkoina) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFish & chips
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja leikkaa perunat pieniksi tasakokoisiksi lohkoiksi. Huuhtele perunat huolellisesti ja kuivaa ne hyvin.
- Lämmitä rapsiöljy 175-asteiseksi ja friteeraa perunoita pienissä erissä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
- Nosta perunat ylös rasvasta, ja laita ne talouspaperin päälle valumaan.
- Sekoita panerointitaikinan ainekset hyvin keskenään.
- Poista turskafileistä mahdolliset ruodot, ja leikkaa ne noin 10 cm pitkiksi ja 2-3 cm leveiksi paloiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele kuivatut turskafileet ensin vehnäjauhoissa, ja kasta ne sen jälkeen friteeraustaikinaan.
- Friteeraa turskafileitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva pois ja tarjoile.
- Kuumenna öljy 200-asteiseksi ja friteeraa jo kerran friteerattuja perunoita öljyssä vielä parisen minuuttia.
- Valuta, mausta suolalla ja tarjoile.
- Asettele perunat ja kalat kauniisti esille.
- Tarjoile viinietikan tai mallasetikan, tartarkastikkeen ja sitruunan kera.