Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese tai kuori lisukeperunat ja laita vesi kiehumaan.
- Poista kuhafileistä halutessasi kylkiruodot v-leikkauksella ja leikkaa annospaloiksi.
- Aseta palat keraamiseen uunivuokaan, ripottele suolaa tasaisesti pinnalle ja jätä huoneenlämpöön suolaantumaan.
- Huuhtele ja leikkaa fenkolit sekä purjo ohuiksi suikaleiksi. Raasta kokonaisen sitruunan kuori talteen ja purista sen mehu.
- Kiehauta kalaliemi (4 dl vettä ja 1 kalaliemikuutio) ja maustepippurit kattilassa, lisää joukkoon fenkolisuikaleet ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon purjosuikaleet, kaprikset liemineen sekä sitruunaraaste ja anna kiehahtaa hetken.
- Kaada liemi ja kasvikset kalapalojen päälle ja peitä uunivuoka tiiviisti foliolla.
- Nosta vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, raota foliota ja valuta varovasti kaikki haudutusliemi pienehköön kattilaan (käytä tarvittaessa siivilää apuna).
- Varmista kalapalojen kypsyys, lisää vuokaan sulatetut herneet, sulje folio ja laita vuoka takaisin uuniin odottamaan kastikkeen valmistumista.
- Ota haudutusliemestä 2 rkl lientä erikseen pieneen kippoon ja anna jäähtyä.
- Keitä haudutuslientä kasaan pikku kasarissa, kunnes jäljellä on n. 2 dl.
- Sekoita jäähtyneeseen liemitilkkaan maissijauhot ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun liemi on saostunut, lisää joukkoon kerma.
- Anna kiehahtaa, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa sekä sitruunan mehua.
- Jaa haudutettu fenkoli-kasvisseos lautasille, nosta varovasti kuhapalat päälle, lisää kastike ja koristele tillillä tai lehtipersiljalla.
- Voit myös tarjota kuhan uunivuoassaan. Nosta vain kalapalat kasvisten päälle varovasti ja viimeistele tillillä tai lehtipersiljalla. Myös kastike voi olla vuoassa tai sen voi tarjota erikseen.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Tässä reseptissä kasvislisuke ja kastikepohja syntyvät näppärästi kuhan kypsytyksen yhteydessä.
Vinkki: Voit käyttää herneiden sijasta suolavedessä kiehautettuja parsakaalin nuppuja.