
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 dl dl | valkoisia papuja
valkoiset pavut (säilyke) | ||
0,5 - 1 dl dl | kevätsipulia
kevätsipuli (hienonnettu) | ||
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (kuorittuna ja murskattuna) | ||
1 - 2 tl tl | curryjauhetta curryjauhe | ||
0,5 tl tl | cayennepippuria cayennepippuri | ||
0,5 dl dl | lehtipersiljaa
lehtipersilja (hienonnettuna) | ||
0,5 dl dl | korianteria
korianteri (hienonnettuna) | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
1 | sitruunaa
sitruuna (raastettu kuori ja mehu) | ||
suolaa
suola (oman maun mukaan) | |||
1,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
1 - 1,5 dl dl | vehnäjauhoja
vehnäjauho (jauhoja kuorrutukseen) | ||
1 l l | rapsiöljyä
rapsiöljy (uppopaistamiseen) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaFalafelit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valuta ja hienonna pavut ja yhdistä ne muiden ainesten kanssa. Anna massan tekeytyä jääkaapissa noin 1h.
- Muotoile massa kostutetuin käsin palloiksi tai pihveiksi. Pyörittele ne sitten vehnäjauhoissa ja uppopaista runsaassa öljyssä muutama kerrallaan. Falafelit voi myös grillata parilalla tai paistaa pannulla. Muista silloin käyttää oliiviöljyä tairapsiöljyä rasvana.
- Jos haluat enemmän rapeaa pintaa, kasta pallot tai pihvit vehnäjauhoissa pyörittelyn jälkeen vielä vedellä ohennettuun kananmunamassaan ja sen jälkeen korppujauhoihin. Paista runsaassa öljyssä, valuta ylimääräinen öljy pois ja tarjoile.