Helppous yllättää
Falafelit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 dl dl valkoisia papuja valkoiset pavut
(säilyke)
0,5 - 1 dl dl kevätsipulia kevätsipuli
(hienonnettu)
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(kuorittuna ja murskattuna)
1 - 2 tl tl curryjauhetta curryjauhe
0,5 tl tl cayennepippuria cayennepippuri
0,5 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja
(hienonnettuna)
0,5 dl dl korianteria korianteri
(hienonnettuna)
1 kananmunaa kananmuna
1 sitruunaa sitruuna
(raastettu kuori ja mehu)
suolaa suola
(oman maun mukaan)
1,5 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 - 1,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
(jauhoja kuorrutukseen)
1 l l rapsiöljyä rapsiöljy
(uppopaistamiseen)

Falafelit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(0)

Valmistus

  1. Valuta ja hienonna pavut ja yhdistä ne muiden ainesten kanssa. Anna massan tekeytyä jääkaapissa noin 1h.
  2. Muotoile massa kostutetuin käsin palloiksi tai pihveiksi. Pyörittele ne sitten vehnäjauhoissa ja uppopaista runsaassa öljyssä muutama kerrallaan. Falafelit voi myös grillata parilalla tai paistaa pannulla. Muista silloin käyttää oliiviöljyä tairapsiöljyä rasvana.
  3. Jos haluat enemmän rapeaa pintaa, kasta pallot tai pihvit vehnäjauhoissa pyörittelyn jälkeen vielä vedellä ohennettuun kananmunamassaan ja sen jälkeen korppujauhoihin. Paista runsaassa öljyssä, valuta ylimääräinen öljy pois ja tarjoile.