
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Marinoidut ulkofileepihvit
400 g g | naudan pihvejä
naudan pihvi (Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak, 2 pihviä) | ||
2 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | ||
0,5 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
0,25 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | ||
0,25 tl tl | valkosipulijauhetta valkosipulijauhe | ||
0,25 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
1 ripausta ripaus | kuminaa kumina | ||
1 rkl rkl | voita voi | ||
2 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy |
Avokadosalsa
Chili-jogurttikastike
2,5 dl dl | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | ||
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
1 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | ||
0,5 tl tl | cayennepippuria cayennepippuri | ||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 rkl rkl | extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy | ||
1 tl tl | kuminaa kumina | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | ||
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaEast & West Style -irlantilaiset naudan ulkofileepihvit, avokadosalsaa ja chili-jogurttikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Marinoidut ulkofileepihvit
- Ota liha pakkauksestaan temperoitumaan huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Voit alkaa maustaa lihaa välittömästi.
- Hiero ensin oliiviöljyä pihvien kummallekin puolelle. Hiero pihvit sen jälkeen kauttaaltaan mausteseoksella.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää sille voi ja oliiviöljy. Paista pihvejä molemmin puolin 1,5 - 2 minuuttia (medium plus). Ota pannulta ja laita syrjään vetäytymään minuutiksi.
- Leikkaa pihvit vinottain kolmeen osaan ennen tarjoilua. Mausta vielä ripauksella tuoretta mustapippuria.
Chili-jogurttikastike
- Valmista mausteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään pienessä kulhossa.
- Lämmitä oliiviöljy keskilämmöllä pienessä kasarissa ja lisää siihen mausteseos ja hienonnettu valkosipuli. Sekoittele ja anna lämmetä noin puoli minuuttia, kunnes seos alkaa selvästi tuoksua. Ota kasari välittömästi liedeltä ja siirrä mausteöljy takaisin kulhoon.
- Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja tarjoile. Kastikkeen voi hyvin tehdä myös etukäteen. Säilytä viileässä.
Avokadosalsa
- Tee avokadosalsan pohja: yhdistä kulhossa hienonnettu punasipuli, chili, tomaatit sekä limetin mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
- Kun pihvien paisto on käsillä, halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha salsapohjan joukkoon.
- Lisää hienonnettu korianteri, sekoita, maista ja tarjoile välittömästi. Kokoa annokset lämmitetyille lautasille.
Vinkki: Annoksen kumppaniksi sopivat erinomaisesti myös esimerkiksi lohkoperunat tai ranskalaiset perunat. Chilin määrää voi kastikkeessa säätää makunsa mukaan.