Helppous yllättää
Broileria ja nauhapastaa tomaatti-mozzarella kastikkeessa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Tomaattikastike

1 sipulia sipuli
4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
6 - 8 tomaattia tomaatti
2 - 3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
1 dl dl vettä vesi
0,5 - 1 dl dl valkoviiniä valkoviini
2 - 3 rkl rkl sokeria sokeri
4 rkl rkl oliiveja oliivi
(mustia oliiveja halkaistuina ja kivet poistettuina)
2 - 3 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
1 nippua nippu timjamia timjami
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
1 chiliä chili
(tuoretta punaista chiliä maun mukaan)

Broilerin rintaleikkeet

4 broileria broileri
(maustamattomia fileepihvejä)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 nokaretta nokare voita voi
(ja loraus oliiviöljyä, paistamiseen)
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 nippua nippu timjamia timjami
1 alumiinifoliota alumiinifolio

Pasta ja mozzarella

4 annosta annos pastaa pasta
(nauhapastaa)
1 kpl kpl valkosipulia valkosipuli
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 palloa pallo mozzarellaa mozzarella

Broileria ja nauhapastaa tomaatti-mozzarella kastikkeessa

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(16)

Valmistus

Tomaattikastike

  1. Paista pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulit kevyesti oliiviöljyssä. Lisää sekaan pilkotut tomaatit, hienonnettu chili, tomaattipyree, punaviinietikka ja halkaistut oliivit. Hauduta seosta, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  2. Lisää joukkoon valkoviini, vesi ja sokeri. Jatka keittämistä, kunnes kastike on sakeaa. Siivilöi lopuksi kastike siivilän läpi ja muussaa siivilään jääneet sattumat osaksi tasaista kastiketta. Tarkista lopuksi maku ja jätä kastike sivuun odottamaan. Siirry broilerin valmistukseen ja laita vesi kiehumaan pastaa varten.

Broilerin rintaleikkeet

  1. Mausta rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle voita ja öljyä. Lisää hienonnettu timjami sekä valkosipuli.
  2. Paista leikkeitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli. Laske lämpöä hiljalleen sitä mukaa kun ne kypsyvät. Rintaleikkeiden pitäisi jäädä mehukkaiksi eikä missään nimessä kuiviksi. Voit tarkistaa leikkeiden kypsyyden avaamalla varovasti veitsenkärjellä suurinta leikkeistä sen paksuimmasta kohdasta. Hauduta lopuksi leikkeitä folioon käärittyinä 5-10 minuuttia. Valmista tällä välin pasta loppuun.
  3. Leikkaa rintaleikkeet ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kauniisti pasta-annoksen päälle. Jos paistinrasva ei ole täysin kärventynyt paistamisen aikana, voit vielä valella sillä leikatut leikkeet. Näin saat leikkeisiin vielä enemmän makua. Pintamausta annos lopuksi suolalla ja pippurilla.

Pasta ja mozzarella

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada suurin osa nesteestä pois niin, että kattilan pohjalle jää noin ½ desilitraa keitinlientä.
  2. Lisää joukkoon raastettua valkosipulia, valkopippuria ja valmistamasi tomaattikastike. Sekoita pasta ja kastike keskenään ja lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikattua mozzarella juustoa oman maun mukaan.