Helppous yllättää
Benedictin munat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Englantilaiset muffinit

2,5 dl dl kevytmaitoa kevytmaito
2 tl tl kuivahiivaa kuivahiiva
2 tl tl sokeria sokeri
7 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 tl tl suolaa suola
55 g g voita voi
(sulatettuna)
voita voi
(paistamiseen)
3 - 4 rkl rkl muskottipähkinää muskottipähkinä
0,5 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(murskattuna)

Benedictin munat

4 - 8 kananmunaa kananmuna

Keitinvesi

1 l l vettä vesi
1 - 2 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
(rouhittuna)
0,5 - 0,75 dl dl etikkaa etikka
(väkiviina- tai valkoviinietikkaa)

Hollandaisekastike

4 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
250 g g voita voi
(sulatettuna)
1 - 2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 - 2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
suolaa suola
valkopippuria valkopippuri
Worcestershire-kastiketta Worcestershire-kastike
(tai tuoretta chiliä halutessasi)

Lisukkeeksi pinaattipaistos

400 g g pinaattia pinaatti
1 salottisipulia salottisipuli
(hienonnettuna)
suolaa suola
valkopippuria valkopippuri

Benedictin munat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(9)

Valmistus

Herkullinen munaruoka sopii hyvin myöhäiselle aamiaiselle tai brunssille. Annos koostuu paahdetusta pinaatista, löysistä, uppokeitetyistä kananmunista ja kermaisesta hollandaisekastikkeesta, jotka kootaan englantilaisen muffinin päälle ikään kuin voileiväksi. Voit muunnella annosta lisäämällä siihen kylmäsavulohta tai pekonia.

Leivo englantilaiset muffinit, valmista hollandaisekastike, keitä uppomunat ja paista lopuksi pinaattimukaan annokseen. Laita lämmin muffininpuolikas lautaselle, asettele päälle pinaattipaistos ja nosta päälle lämmin uppomuna. Viimeistele annos hollandaisekastikkeella.

Englantilaiset muffinit

  1. Lämmitä maito ja lisää sokeri, suola ja hiiva. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan, kunnes seos muuttuu pehmeäksi taikinaksi.
  2. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella 6-7 min tai käsin 12-14 min. Lisää lopuksi voi ja vaivaa vielä muutama minuutti. Aseta taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan ja anna levätä, kunnes se on kohonnut reilusti.
  3. Vaivaa ilma poistaikinasta ja muotoile siitä pötkylä. Leikkaa pötkylästä noin 50 gramman kokoisia viipaleita ja pyörittele ne pallukoiksi. Kohota liinan alla.
  4. Kun pallukat ovat kohonneet, kuumenna pannu hellalla. Painele pallukat pulleiksi kiekoiksi ja paista niitä voissa noin 6-7 minuuttia molemmilta puolilta blinien tapaan, kunnes ne ovat kypsiä. Voit käyttää pyöreää muottia apuna muotoilussa. Ota pyöreät ja paksut, pannukakun näköiset muffinit pois pannulta ja valuta ylimääräinen rasva pois.
  5. Leikkaa muffinit kahtia ja paahda puoliskot leivänpaahtimessa tai pannulla vielä kertaalleen. Tarjoile uppomunien ja muiden lisukkeiden kera.

Benedictin munat

  1. Kiehauta vesi ja lisää muut ainekset. Kun neste kiehuu uudelleen, laske lämpötilaa. Vesi ei saa kananmunien lisäysvaiheessa kiehua, vaan sen pitää vain poreilla lempeästi . Sekoita vettä kauhalla, niin että siihen syntyy hitaasti pyörivä pyörre.
  2. Riko munat varovasti yksitellen kuplivan, kuuman veden joukkoon. Jos olet aloittelija, kannattaa keittää yksi muna kerrallaan, niin onnistut varmemmin. Kypsennä munia kuumassa vedessä noin 5-7 minuuttia (riippuen siitä, miten kovia munia haluat). Voit kokeilla kypsyyttä painamalla keltuaista kevyesti sormenpäällä. Kun uppomuna tuntuu sopivan löysältä ja valmiilta, nosta se reikäkauhalla talouspaperille tai liinalle kuivumaan. Rouhi päälle pippuria ja suolaa. Tarjoile uppomunat heti lämpiminä, sillä silloin ne ovat parhaimmillaan.

Hollandaisekastike

  1. Riko kananmunankeltuaiset metalliseen kulhoon. Lisää sitruunan mehu sekä valkoviinietikka ja sekoita. Laske pieneen kattilaan muutama senttimetri vettä ja aseta sitten metallikulho kattilan päälle vesihauteeseen.
  2. Jatka vesihauteen kuumentamista liedellä sekoittaen samalla kastikeseosta voimakkaasti. Tarkista välillä, ettet ole vatkannut kastikkeesta munakokkelia, sillä silloin se on jo pilalla.
  3. Kun pinnan vaahto on vatkautunut seokseen ja pintaan alkaa jäädä vatkaamisesta kuvioita, lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen.
  4. Jos lopputulos muistuttaa majoneesia, olet onnistunut loistavasti. Lisää joukkoon mausteet, tarkista maku ja tarjoile.

Pinaattipaistos

  1. Sulata voi pannulla tai reiättömällä grillitasolla. Lisää pilkottu salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Lisää mukaan huuhdellut pinaatit ja paista pehmeiksi.
  2. Kun pinaatti on pehmentynyt, lisää mausteet. Tarkista maku ja asettele uppomunien kanssa englantilaisten muffinien päälle.