Helppous yllättää
Bataattifalafelit ja kvinoasalaatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 tlk tlk kikherneitä kikherne
(400 g)
300 g g bataattia bataatti
0,5 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 chiliä chili
(pieni, punainen)
1,5 tl tl juustokuminaa juustokumina
1,5 tl tl suolaa suola
1 - 2 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 dl dl perunajauhoja perunajauho

Lisäksi

2 prk prk hummusta hummusta
(1 prk Chef Select paprikahummusta (200 g) ja 1 prk tavallista hummusta (200 g))
2 prk prk valmissalaattia valmissalaatti
(Chef Select punajuuri-mustapapu-kurpitsansiemen-kvinoasalaattia (á 230 g) )
3 - 4 oksaa oksa lehtikaalia lehtikaali

Bataattifalafelit ja kvinoasalaatti

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(2)

Valmistus

1. Valuta kikherneet. Keitä paloiteltu bataatti suolatussa vedessä pehmeäksi. Anna jäähtyä. Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili.

2. Pane monitoimikoneen kulhoon bataatti, kikherneet, sipulit, chili, juustokumina, suola ja pippuri. Sekoita ainekset rouheaksi taikinaksi. Lisää perunajauhot taikinaan lusikalla sekoittaen.

3. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista niihin öljyssä pannulla kaunis väri. Nosta uunipellille leivinpaperille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

4. Sekoita hummukset kulhossa.

5. Irrota lehtikaalista varret ja hienonna lehdet. Kuullota ne öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää kvinoasalaatti ja kuumenna sekoittaen.

6. Tarjoile falafelit hummuksen ja lehtikaali-kvinoasalaatin kera.