
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 tlk tlk | kikherneitä
kikherne (400 g) | ||
300 g g | bataattia bataatti | ||
0,5 | sipulia sipuli | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 | chiliä
chili (pieni, punainen) | ||
1,5 tl tl | juustokuminaa juustokumina | ||
1,5 tl tl | suolaa suola | ||
1 - 2 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
1 dl dl | perunajauhoja perunajauho |
Lisäksi
2 prk prk | hummusta
hummus (1 prk Chef Select paprikahummusta (200 g) ja 1 prk tavallista hummusta (200 g)) | ||
2 prk prk | valmissalaattia
valmissalaatti (Chef Select punajuuri-mustapapu-kurpitsansiemen-kvinoasalaattia (á 230 g) ) | ||
3 - 4 oksaa oksa | lehtikaalia lehtikaali |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaBataattifalafelit ja kvinoasalaatti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Valuta kikherneet. Keitä paloiteltu bataatti suolatussa vedessä pehmeäksi. Anna jäähtyä. Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili.
2. Pane monitoimikoneen kulhoon bataatti, kikherneet, sipulit, chili, juustokumina, suola ja pippuri. Sekoita ainekset rouheaksi taikinaksi. Lisää perunajauhot taikinaan lusikalla sekoittaen.
3. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista niihin öljyssä pannulla kaunis väri. Nosta uunipellille leivinpaperille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.
4. Sekoita hummukset kulhossa.
5. Irrota lehtikaalista varret ja hienonna lehdet. Kuullota ne öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää kvinoasalaatti ja kuumenna sekoittaen.
6. Tarjoile falafelit hummuksen ja lehtikaali-kvinoasalaatin kera.