Helppous yllättää
Bataattiburgerit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Bataattiburgerit

2 bataattia bataatti
3 tl tl suolaa suola
(1 tl bataattien keitinveteen, 2 tl mausteeksi (halutessasi savusuolaa))
400 g g jauhelihaa jauheliha
1 prk prk majoneesia majoneesi
(Kania kurkkumajoneesia)
1 pss pss babypinaattia babypinaatti
4 viipaletta viipale cheddarjuustoa cheddarjuusto
1 prk prk sipulichutneyta sipulichutney
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy

Jogurttinen kurkkusalaatti

1 prk prk kurkkusalaattia kurkkusalaatti
0,5 prk prk kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti

Bataattiburgerit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(10)

Valmistus

  1. Leikkaa bataatit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä bataattiviipaleita 8 minuuttia.
  2. Siivilöi keitinvedestä ja huuhtele kylmässä vedellä, jotta bataatit eivät jatka kypsymistä.
  3. Tee kurkkusalaatti: valuta osa kurkkusalaatin liemestä pois ja sekoita jogurtti kurkun joukkoon. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Valmista jauhelihapihvitaikina: rouhi jauhelihan sekaan 2 tl suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita taikina ja muotoile siitä bataattien määrän mukaan 6-8 pientä pihviä.
  5. Taputtele pihvien ja bataattien pinta rapsiöljyllä.
  6. Lämmitä grilli kuumaksi. Grillaa bataattiviipaleet ja jauhelihapihvit ruskeiksi molemmin puolin, jatka jauhelihapihvien grillaamista kunnes ne ovat kypsiä.

Kokoa burgerit

  1. Levitä puolet bataattipohjista tarjoilulaudalle pohjiksi. Sivele pohjille GM kurkkumajoneesia ja majoneesin päälle babypinaatin lehtiä.
  2. Nosta päälle kuuma jauhelihapihvi ja pihvin päälle cheddarjuustoa - leikkaa tarvittaessa juustoviipaleita pienemmiksi.
  3. Viimeistele burgeri lusikallisella karamellisoitua sipulihilloketta ja asettele bataattiviipaleet kansiksi.