Helppous yllättää
Banaani-tiikerikakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 voita voi
2 dl dl sokeria sokeri
3 kananmunaa kananmuna
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
2 banaania banaani
1 dl dl maapähkinävoita maapähkinävoi

Tummaan taikinaan

2 rkl rkl kaakaojauhetta kaakaojauhe
1 rkl rkl maitoa maito

Kuorrutus

1 dl dl maapähkinävoita maapähkinävoi
3 dl dl tomusokeria tomusokeri
35 g g voita voi
1 rkl rkl maitoa maito

Banaani-tiikerikakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:20 h
(6)

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen vuoka.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Soseuta kuoritut banaani sauvasekoittimella. Sekoita jauhot ja banaanisose taikinaan.

4. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

5. Levitä vaaleasta taikinasta vuokaan 1/3. Lusikoi päälle ½ tummasta taikinasta ja valuta päälle maapähkinävoita. Levitä 1/3 vaaleasta taikinasta ja sen päälle loppu tumma taikina sekä maapähkinävoita. Kaada ja tasoita loppu vaalea taikina vuokaan. (Jos haluat enemmän raitoja, jaa taikinat useampiin kerroksiin.)

6. Paista uunin alatasossa noin tunti, kunnes kakku on tikulla kokeillen kypsää. Kumoa ja anna jäähtyä.

7. Vatkaa kuorrutuksen ainekset tasaiseksi kreemiksi. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää maitoa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaa- ja pähkinärouheella.