
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6 | vohveleita
vohveli (Confiserie Firenze vohveleita) | |
1 pss pss | aprikooseja
aprikoosi (kuivattuja) | |
1,5 dl dl | appelsiinimehua appelsiinimehu | |
2 - 3 rkl rkl | limemehua
limemehu (tai sitruslikööriä) | |
1 rkl rkl | sokeria sokeri | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 l l | jäätelöä
jäätelö (vanilja, nougat tms.) |
Marenki
3 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
1,25 dl dl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAprikoosi-uunijäätelöt
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa vohvelit annosvuokien pohjalle sopiviksi paloiksi.
- Paloittele aprikoosit kattilaan, mittaa mehu, likööri ja sokerit mukaan ja keitä hedelmät pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää mehua tarvittaessa, sillä sitä tarvitaan pohjavohvelien kostutukseen.
- Jaa aprikoosiseos liemineen tasan kuppeihin. Pyöritä jäätelöstä jäätelökauhalla kuusi palloa ja siirrä ne lautasella pakastimeen. Tähän asti voit valmistella jälkiruoan hyvissä ajoin.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nosta jäätelöpallot vuokiin ja peitä vuoat hyvin marengilla. Marenki toimii eristeenä, joten ole tarkkana, ettei reunoille jää ilmareikiä, joista lämpö pääsisi sulattamaan jäätelön.
- Nosta vuoat 225-asteiseiseen uuniin. Gratinoi noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Tarjoa heti.
Vinkki:Vuoat voi vohvelien sijaan vuorata kakku- tai torttupohjaviipaleella tai murskatuilla kekseillä. Voit käyttää täytteenä myös tuoreita marjoja tai hedelmiä ja vaihdella jäätelömakuja oman makusi mukaan.