
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6 | vohveleita vohveli | ||
Confiserie Firenze vohveleita | |||
1 pss pss | aprikooseja aprikoosi | ||
kuivattuja | |||
1,5 dl dl | appelsiinimehua appelsiinimehu | ||
2 -3 rkl rkl | limemehua limemehu | ||
tai sitruslikööriä | |||
1 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 l l | jäätelöä jäätelö | ||
vanilja, nougat tms. |
Marenki
3 | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | |
1,25 dl dl | sokeria sokeri |
Aprikoosi-uunijäätelöt
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(1)
Valmistus
- Leikkaa vohvelit annosvuokien pohjalle sopiviksi paloiksi.
- Paloittele aprikoosit kattilaan, mittaa mehu, likööri ja sokerit mukaan ja keitä hedelmät pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää mehua tarvittaessa, sillä sitä tarvitaan pohjavohvelien kostutukseen.
- Jaa aprikoosiseos liemineen tasan kuppeihin. Pyöritä jäätelöstä jäätelökauhalla kuusi palloa ja siirrä ne lautasella pakastimeen. Tähän asti voit valmistella jälkiruoan hyvissä ajoin.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nosta jäätelöpallot vuokiin ja peitä vuoat hyvin marengilla. Marenki toimii eristeenä, joten ole tarkkana, ettei reunoille jää ilmareikiä, joista lämpö pääsisi sulattamaan jäätelön.
- Nosta vuoat 225-asteiseiseen uuniin. Gratinoi noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Tarjoa heti.
Vinkki:Vuoat voi vohvelien sijaan vuorata kakku- tai torttupohjaviipaleella tai murskatuilla kekseillä. Voit käyttää täytteenä myös tuoreita marjoja tai hedelmiä ja vaihdella jäätelömakuja oman makusi mukaan.