Helppous yllättää
Aprikoosi-uunijäätelöt

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 vohveleita vohveli
(Confiserie Firenze vohveleita)
1 pss pss aprikooseja aprikoosi
(kuivattuja)
1,5 dl dl appelsiinimehua appelsiinimehu
2 - 3 rkl rkl limemehua limemehu
(tai sitruslikööriä)
1 rkl rkl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 l l jäätelöä jäätelö
(vanilja, nougat tms.)

Marenki

3 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
1,25 dl dl sokeria sokeri

Aprikoosi-uunijäätelöt

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

  1. Leikkaa vohvelit annosvuokien pohjalle sopiviksi paloiksi.
  2. Paloittele aprikoosit kattilaan, mittaa mehu, likööri ja sokerit mukaan ja keitä hedelmät pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää mehua tarvittaessa, sillä sitä tarvitaan pohjavohvelien kostutukseen.
  3. Jaa aprikoosiseos liemineen tasan kuppeihin. Pyöritä jäätelöstä jäätelökauhalla kuusi palloa ja siirrä ne lautasella pakastimeen. Tähän asti voit valmistella jälkiruoan hyvissä ajoin.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nosta jäätelöpallot vuokiin ja peitä vuoat hyvin marengilla. Marenki toimii eristeenä, joten ole tarkkana, ettei reunoille jää ilmareikiä, joista lämpö pääsisi sulattamaan jäätelön.
  5. Nosta vuoat 225-asteiseiseen uuniin. Gratinoi noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Tarjoa heti.

Vinkki:Vuoat voi vohvelien sijaan vuorata kakku- tai torttupohjaviipaleella tai murskatuilla kekseillä. Voit käyttää täytteenä myös tuoreita marjoja tai hedelmiä ja vaihdella jäätelömakuja oman makusi mukaan.