
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | appelsiinia appelsiini | ||
500 g g | jäätelöä
jäätelö (oman maun mukaan) | ||
2 kpl kpl | kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen | ||
1 dl dl | sokeria sokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaAppelsiiniyllätys
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Leikkaa appelsiineista ”hatut” pois ja tasoita alapinta, jotta hedelmät pysyvät pystyssä.
2. Koverra hedelmäliha sahalaitaista pikkuveistä apuna käyttäen. Jätä kuori ehjäksi. Kuopaise ruokalusikalla vielä sisus mahdollisimman tyhjäksi.
3. Paloittele hedelmäliha ja valuta enin neste vaikkapa aamun tuoremehuksi.
4. Täytä appelsiinipesät hedelmäpaloilla vajaaseen puoliväliin. Nosta pakastimeen vartiksi.
5. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kulhossa. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on valkoista ja kovaa ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
6. Ota appelsiinit pakastimesta ja nosta ne uunivuokaan. Täytä appelsiinit jäätelöllä. Peitä jäätelö kauttaaltaan marengilla. Ole erityisen tarkkana saumakohdissa. Nosta appelsiinit 250-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki on kauniisti ruskistunut. Tarjoa heti.
Vinkki: Valitse jäätelöaltaasta oma suosikkimakusi appelsiinien täytteeksi. Sieltä löydät myös kasvipohjaisen Gelatelli-soijajäätelön. Tehosta herkutteluhurmosta lisäämällä täytteeksi lusikallinen Choco Nussa -pähkinä-kaakaolevitettä.