Helppous yllättää
Amanda Kotajan kultamitalitoast pikasalaatilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

100 g g lehtikaalia lehtikaali
0,25 tl tl suolaa suola
2 tl tl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl oliiviöljyä oliiviöljy
2 kananmunaa kananmuna
(kovaksi keitettynä)
0,5 dl dl kermaviiliä kermaviili
0,5 dl dl majoneesia majoneesi
2 tl tl curryjauhetta curryjauhe
0,5 sipulia sipuli
chiliä chili
(tuore, vihreä)
4 burgersämpylää burgersämpylä
(briossi, paistopisteestä)
4 viipaletta viipale cheddarjuustoa cheddarjuusto

Pikasalaatti

coleslaw-salaattia coleslaw-salaatti
(Chef Select -Coleslaw-kit )
1 omenaa omena
(hapokas, esim. Granny Smith)
0,5 kurkkua kurkku
1 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
suolaa suola

Amanda Kotajan kultamitalitoast pikasalaatilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(12)

Valmistus

1. Poista lehtikaalin lehdistä kova keskiruoti ja revi lehdet pienemmiksi. Laita kulhoon suolan, etikan ja öljyn kanssa sekä hiero lehtiä yhteen, kunnes ne pehmenevät. Silppua keitetyt kananmunat ja sekoita lehtikaaliin sekä laita jääkaappiin maustumaan.

2. Valmista pikasalaatti: avaa coleslaw-kit ja kumoa kulhoon. Leikkaa omena ja kurkku tikuiksi ja sekoita coleslaw’n kanssa. Lisää halutessasi mukana tuleva kastike tai mausta pelkällä etikalla ja suolalla sekä säästä kastike myöhempää käyttöä varten.

3. Sekoita kermaviili, majoneesi ja curryjauhe pienessä kulhossa. Suikaloi sipuli ja chili ohuesti.

4. Voitele briossien pohjat ja kannet currymajoneesikastikkeella. Kasaa lehtikaalisalaattia pohjille ja asettele jokaiselle leivälle muutama suikale sipulia ja chiliä maun mukaan. Viimeisenä lisää viipalecheddarjuustoa. Aseta kannet paikoilleen.

5. Lämmitä voileipägrilli tai kaksi paistinpannua. Laita leipä kerrallaan grilliin ja paahda rapeaksi. Jos valmistat leivät paistinpannulla, käytä toista (rautaista) pannua leivän paahtamiseen päältä niin, että leipä litistyy kahden pannun väliin toastiksi. Käytä rautapannun ja leivän välissä leivinpaperia.