Helppous yllättää
Ahvenfileet yrttiseoksella ja sienirisotolla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Sienirisotto

300 - 500 g g metsäsieniä metsäsieni
(herkkutatteja (kuivattuna noin 20 g) tai haluamiasi sieniä)
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 sipulia sipuli
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3 dl dl risottoriisiä risottoriisi
2 dl dl valkoviiniä valkoviini
1 l l kasvislientä kasvisliemi
0,25 tl tl mustapippuria mustapippuri
30 g g voita voi
1 dl dl parmesaania parmesaani
(lastuja tai raastetta)
1 dl dl mascarponea mascarpone

Ahvenfileet

3 pkt pkt ahvenfileitä ahvenfilee
1 dl dl korppujauhoja korppujauho
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl basilikaa basilika
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)

Yrttiseos

1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,25 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Ahvenfileet yrttiseoksella ja sienirisotolla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(4)

Valmistus

+ 15 minuuttia.

Sienirisotto

  1. Viipaloiperatut herkkutatit. Jos käytät kuivatettuja sieniä, pane ne likoamaankylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet, joson tarvetta.
  2. Haihduta kattilassa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja pieneksihienonnetut sipulit kuullottumaan.
  3. Lisääriisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.
  4. Kaada mukaan viini, ja kun se on haihtunut, aloita toisessa kattilassa kiehuvan kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
  5. Mausta risotto mustapippurilla ja voilla. Lisää risoton joukkoon lopuksi parmesaani ja mascarpone.
  6. Tarkistamaku, lisää suolaa tarvittaessa. Koristele ruoka parmesaanilastuilla.

Vinkki: Vaihda herkkutatit halutessasi muihin metsäsieniin tai kaupan herkkusieniin.

Ahvenfileet ja yrttiseos

  1. Aloitagremoladan teolla. Hakkaa persilja ja valkosipulinkynnet veitsellähienoksi. Raasta mukaan sitruunankuori. Lisää sitruunamehu ja öljy.
  2. Sekoita korppujauhoihin mausteet. Painele kalat molemmin puolin seokseen.
  3. Sulata pannulla voi ja paista fileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Nosta fileet tarjoiluvadille ja levitä yrttiseos pinnalle. Tarjoile risoton jasalaatin kera.

Vinkki: Lombardiassa gremoladaa (suom. ”murusia”) käytetään myös lihojen höysteenä.

Avainsanat

Pääruoat