
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Sienirisotto
300 - 500 g g | metsäsieniä
metsäsieni (herkkutatteja (kuivattuna noin 20 g) tai haluamiasi sieniä) | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 | sipulia sipuli | |
1 - 2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
3 dl dl | risottoriisiä risottoriisi | |
2 dl dl | valkoviiniä valkoviini | |
1 l l | kasvislientä kasvisliemi | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
30 g g | voita voi | |
1 dl dl | parmesaania
parmesaani (lastuja tai raastetta) | |
1 dl dl | mascarponea mascarpone |
Ahvenfileet
3 pkt pkt | ahvenfileitä ahvenfilee | |
1 dl dl | korppujauhoja korppujauho | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | basilikaa basilika | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
1 nokaretta nokare | voita
voi (paistamiseen) |
Yrttiseos
1 ruukkua ruukku | lehtipersiljaa lehtipersilja | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
0,25 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAhvenfileet yrttiseoksella ja sienirisotolla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
+ 15 minuuttia.
Sienirisotto
- Viipaloiperatut herkkutatit. Jos käytät kuivatettuja sieniä, pane ne likoamaankylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet, joson tarvetta.
- Haihduta kattilassa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja pieneksihienonnetut sipulit kuullottumaan.
- Lisääriisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.
- Kaada mukaan viini, ja kun se on haihtunut, aloita toisessa kattilassa kiehuvan kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
- Mausta risotto mustapippurilla ja voilla. Lisää risoton joukkoon lopuksi parmesaani ja mascarpone.
- Tarkistamaku, lisää suolaa tarvittaessa. Koristele ruoka parmesaanilastuilla.
Vinkki: Vaihda herkkutatit halutessasi muihin metsäsieniin tai kaupan herkkusieniin.
Ahvenfileet ja yrttiseos
- Aloitagremoladan teolla. Hakkaa persilja ja valkosipulinkynnet veitsellähienoksi. Raasta mukaan sitruunankuori. Lisää sitruunamehu ja öljy.
- Sekoita korppujauhoihin mausteet. Painele kalat molemmin puolin seokseen.
- Sulata pannulla voi ja paista fileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Nosta fileet tarjoiluvadille ja levitä yrttiseos pinnalle. Tarjoile risoton jasalaatin kera.
Vinkki: Lombardiassa gremoladaa (suom. ”murusia”) käytetään myös lihojen höysteenä.