Helppous yllättää
Vietnamilaiset banh mi -patongit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 patonkia patonki
(1 pitkä tai 2 pienempää)
250 g g Nyhtökauraa Nyhtökaura
0,5 dl dl majoneesia majoneesi
2 kevätsipulia kevätsipuli
(varret)
0,5 kurkkua kurkku
1 ruukkua ruukku korianteria korianteri
1 chiliä chili
(punainen)

Pikkelöidyt porkkanat

1 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 porkkanaa porkkana
0,5 tl tl suolaa suola

Vietnamilaiset banh mi -patongit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(6)

Valmistus

  1. Esivalmista pikkelöidyt porkkanat hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Anna kuumentua niin, että sokeri sulaa. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää liemen joukkoon porkkanat ja suola. Anna marinoitua huoneenlämmössä tunnin ajan. Siirrä kannelliseen lasipurkkiin ja kylmään kun liemi on jäähtynyt.
  2. Leikkaa patonkiin leipäveitsellä syvä pituussuuntainen viilto, mutta älä halkaise kokonaan. Jos käytät esipaistettuja patonkeja paista ne ensin ja anna jäähtyä. Voit myös paahtaa halkaistut patongit uunissa noin 5 minuuttia.
  3. Voitele sisus majoneesilla. Lämmitä nyhtökauraa mikrossa tai öljytyllä pannulla ja lisää patongin täytteeksi. Lisää väliin myös hienonnettua kevätsipulia, pikkelöityä porkkanaa, suikaloitua kurkkua, tuoretta korianteria ja viipaloitua chiliä.