Helppous yllättää
Varhaisperunaa uppomunalla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g uutta perunaa uusi peruna
(varhaisperunaa)
200 g g kukkakaalia kukkakaali
100 g g herneitä herne
(tuoreina tai pakasteesta sulatettuna)
125 g g savulohta savulohi
4 kananmunaa kananmuna
1 lorausta loraus viinietikkaa viinietikka

Kastike

3 rkl rkl omenaviinietikkaa omenaviinietikkaa
1 sitruunaa sitruuna
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus sokeria sokeri
1 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 nippua nippu tilliä tilli
1 punasipulia punasipuli

Koristeeksi

1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
100 g g mätiä mäti
1 nippua nippu tilliä tilli

Varhaisperunaa uppomunalla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

  1. Pese perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna hieman jäähtyä.
  2. Leikkaa kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja kuori herneet (tai ota pakkasesta). Keitä kukkakaalia ja herneitä pari minuuttia niin, että kukkakaalit jäävät rapeiksi.
  3. Puolita hieman jäähtyneet perunat ja sekoita niiden joukkoon keitetyt kukkakaalit ja herneet. Jätä pari oksaa tilliä koristelua varten.
  4. Tee kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa omenaviinietikka, raastettu sitruunankuori, puristettu sitruunamehu, suola ja sokeri vispilällä.
  5. Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Leikkaa tilli ja punasipuli hienoksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  6. Sekoita kastike puolestaan perunoiden joukkoon ja anna maustua.
  7. Valmista uppomunat. Kiehauta vettä pienessä kattilassa. Lisää loraus viinietikkaa. Riko kananmunat pieniin laseihin tai kulhoihin.
  8. Tee isolla lusikalla pyörre miedosti kiehuvaan veteen ja kaada kananmunat kiehuvaan veteen yksitellen.
  9. Keitä noin 3 minuuttia ja nosta ne pois varovasti reikäkauhalla.
  10. Laita perunasalaatti annoslautasille ja lisää uppomuna sekä lohi annoksen päälle. Koristele lopuksi tillillä, mustapippurilla ja muikun mädillä.