Helppous yllättää
Uunissa paahdettu rosolli

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

8 salottisipulia salottisipuli
6 punajuuria punajuuri
4 porkkanaa porkkana
4 sipulia sipuli
4 omenaa omena
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
4 - 5 rkl rkl hunajaa hunaja
(kukkaishunaja)
extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy
rosmariinia rosmariini
(tuoretta rosmariinia)
timjamia timjami
(tuoretta timjamia)
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri

Viimeistelyyn

2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
(lisäksi punajuurien lientä väriä antamaan)

Uunissa paahdettu rosolli

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(10)

Valmistus

  1. Pese ja pilko juurekset ja kuullota ne pannulla.
  2. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset paitsi omena.
  3. Laita seos uunivuokaan ja lisää sekaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja halutessasi maustettua oliiviöljyä.
  4. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juurekset ovat hieman pehmenneet.
  5. Pilko viimeisenä omena ja lisää se rosollin sekaan.
  6. Kypsennä rosollia vielä 20 - 25 minuuttia. Lopuksi lisää hunajaa, suolaa ja pippuria ja sekoita.
  7. Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen väriksi hieman punajuuren lientä. Tarkista maku ja tarjoile vaahto rosollin kanssa.

Vinkki: Halutessasi voit lisätä joukkoon suolakurkkua ja suolakurkun lientä, kun olet ottanut rosollin pois uunista.