Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Turskaa välimerelliseen tapaan

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
(7)
Kesto
Vaikeusaste
7 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 35 min.

Valkosipuli, timjami ja rosmariini eivät ole suomalaisille tuttuja kalan mausteina, mutta tässä välimerellisessä valmistustavassa voimakkaiden yrttien kovin terä sulautuu oliiviöljyyn ja hempeä turskan maku pääsee mainiosti oi­keuksiinsa. Kokeile samaa reseptiä myös kotimaiselle kuhalle.

  1. Ota turskafileepalat paketista ja nosta ne kulhoon. Ripottele niiden pintaan hieman suolaa ja pirskottele päälle puolet sitruunan mehusta.
  2. Kalojen maustuessa, kuori ja leikkaa valkosipulit siivuiksi sekä hienonna 2/3 osaa timjamista.
  3. Laita isohko paistinpannu lämpenemään ja lisää siihen ¾ dl oliiviöljyä ja valkosipulisiivut. Anna pannun lämmetä edelleen samalla sipulisiivuja käännellen ja lisää sitten mukaan pinjansiemenet sekä timjami.
  4. Paista seosta vielä hetki koko ajan käännellen, kunnes ainekset saavat hiukan paahteista väriä. Lusikoi paahtuneet raaka-aineet pannulta leivinpaperille niin, että oliiviöljy jää pannulle.
  5. Nostele kaikki turskafileet pannulle ja paista keskilämmöllä kunnes nekin saavat hiukan väriä. Lisää nokare voita pannulle pieninä paloina ja käännä turskapalat varovasti, sillä kalat lohkeilevat helposti. Paista toisellekin puolelle väri pintaan ja nosta lopuksi turskapalat leivinpaperille paahdettujen valkosipulisiivujen viereen hetkeksi vetäytymään.
  6. Kalojen vetäytyessä valmista kasvislisäke kalan kylkeen tai tarjoa kala vihersalaatin ja uunituoreen maalaisleivän kanssa. Ripottele valkosipuli-timjami-pinjansiemenseos kalafileille ja käytä pannuun syntynyt herkullinen paistoliemi kalan kastikkeena. Viimeistele kalat pirskottelemalla päälle loput sitruunan mehusta.

  

Kasvislisäke

  1. Leikkaa kesäkurpitsa, fenkoli ja sipuli ohuiksi suikaleiksi.
  2. Heti kun olet nostanut kalat vetäytymään sivummalle, lisää pannulle fenkolisuikaleet ja paista niitä hetki käännellen. Lisää joukkoon kesäkurpitsasuikaleet sekä sipuli ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.