Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Turskaa, pestorisottoa ja paahdettuja tomaatteja

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

40 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.
  1. Valmista ensin pesto. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Pilko sitten valkosipuli ja raasta Grana Padano -juusto. Survo basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, juusto ja loraus öljyä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää seokseen tarvittaessa öljyä ja mausta suolalla.
  2. Valmista sitten risotto, mutta laita samalla myös tomaatit paahtumaan ja paista turska ennen kuin risotto on kokonaan valmis. Ohjeet tomaateille ja turskalle löydät alempaa.
  3. Kuullota risottoriisiä öljyssä pannulla ja ota kuuma kasvisliemi valmiiksi lähelle, esimerkiksi toiselle liedelle. Kun riisi on hieman läpikuultavaa lisää valkoviini ja sekoita. Kun viini on haihtunut, lisäile kasvislientä kauhallinen kerrallaan niin kauan, että riisi kypsyy, mutta siihen jää vielä pieni purutuntuma. Sekoita risoton keittelyn loppupuolella pesto riisin joukkoon ja viimeistele risotto nokareella voita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Asettele tomaatit uunivuokaan tai uunipellille. Lorauta tomaattien päälle oliiviöljyä ja pirskota balsamicoa sekaan. Mausta suolalla ja lisää myös ripaus sokeria tomaattien pintaan. Paahda 200-asteisessa uunissa vartti tai kunnes tomaatit näyttävät valmiilta.
  5. Paista turskafileet voissa pannulla. Mausta turska suolalla ja pippurilla. Kokoa lautaselle keko risottoa, asettele päällimmäiseksi turskafilee ja lisää pari tomaattia risoton kylkeen. Voit ripotella lautaselle vielä pinjansiemeniä tai lorauttaa hieman oliiviöljyä annoksen päälle.