Helppous yllättää
Turkkilaiset kanakebabvartaat

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Turkkilaiset kanakebabvartaat

400 g g kanan jauhelihaa kanan jauheliha
1 dl dl korppujauhoja korppujauho
1 dl dl vettä vesi
1 dl dl kermaviiliä kermaviili
(tai ruokakermaa)
1 sipulia sipuli
1 tl tl oliiviöljyä oliiviöljy
2 kananmunaa kananmuna
2 tl tl curryjauhetta curryjauhe
2 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
0,5 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja

Kermaviili-valkosipulidippi

2 dl dl kermaviiliä kermaviili
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Maissisalsa

1 prk prk salsaa salsa
(valmista salsakastiketta)
1 tlk tlk maissia maissi
(säilykemaissia)

Turkkilaiset kanakebabvartaat

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(26)

Valmistus

Kebabvartaat:

  1. Laita grillitikut likoamaan veteen.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita yhdessä öljyn kanssa omassa astiassa.
  3. Sekoita kanan jauheliha,korppujauhot, vesi, kermaviili ja kananmunat keskenään. Anna turvota noin 15 minuutin ajan. Valmistele tässä välissä kastikkeet ja nosta ne jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
  4. Lisää kanan jauhelihan joukkoon sipuli-öljy seos sekä mausteet ja silputtu persilja. Sekoita hyvin.
  5. Muotoile kanan jauhelihamassasta pötköjä grillitikun ympärille.
  6. Paista 175 asteessa 30 minuutin ajan. Tarjoile raikkaan kermaviili-valkosipulidipin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kermaviili-valkosipulidippi:

  1. Kaada kermaviili tarjoiluastiaan. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja nosta maustumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Enne tarjoilua lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.

Maissisalsa:

  1. Kumoa salsa ja maissinjyvät tarjoiluastiaan ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki: Valitessasi salsakastiketta, voit valita makusi mukaan joko miedon tai todella tulisen salsan. Näin voit säädellä salsan voimakkuutta.