Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Trendikäs kuivakakku: palsternakkakakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Trendikäs kuivakakku: palsternakkakakku
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 20 min.
Lisätietoja:

+ kypsennys 55 min

1. Sulata voi. Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Tarvitset raastetta n. 3 dl. Raasta myös sitruunan kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon raasteet, voisula ja kuivat aineet.

2. Kaada taikina pitkänmalliseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku sitten vuoastaan.

4. Halutessasi valmista makea palsternakkatahna: Keitä tai höyrytä palsternakat. Soseuta kuumana ja sulata kuumaan soseeseen paloiteltu valkosuklaa. Ohenna tarvittaessa vedellä.

5. Leikkaa palsternakkakakku viipaleiksi ja nauti palsternakkatahnan, kuivattujen karpaloiden ja pähkinämurskeen kanssa.