Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Tomahawk-pihvi

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(16)
Kesto
Vaikeusaste
16 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 120 min.
Valmistusaika: 45 - 60 min.
  1. Ota pihvi huoneenlämpöön n. 2 tuntia ennen kypsentämistä ja mausta Grillimaisteri USA Smoky BBQ -kuivamarinadilla. Halutessasi voit maustaa lihan myös jälkikäteen pelkällä suolalla ja pippurilla.
  2. Sytytä grilli. Jos käytössäsi on hiiligrilli, lisää hiiliä vain toiselle puolelle hiiliritilää.
  3. Grillaa tomahawk-pihviä ensin 120–130 asteessa epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan hiilien tai kaasupolttimen yläpuolella) käännellen n. 5 minuutin välein. Kun pihvi on ollut grillissä 15 minuuttia, rupea pitämään silmällä lihan sisälämpötilaa. Kun sisälämpötila on 35–40 astetta, ota pihvi pois lämmöltä ja anna sen huilata foliossa ainakin 10–15 minuuttia.
  4. Lisää hiiliä koko ritilän leveydelle ja anna grillin kuumentua kunnolla, noin 225–250 asteeseen.
  5. Iske tomahawk-pihvi takaisin ritilälle, tällä kertaa suoraan lämmönlähteen yläpuolelle. Grillaa pihviä noin minuutin molemmilta puolilta. Jos pihvi ei mielestäsi tässä ajassa saanut riittävästi paistopintaa, grillaa sitä vielä puoli minuuttia molemmilta puolilta. Täydellisen medium-pihvin sisälämpötila on 55–57 astetta. Anna pihvin levätä ennen leikkaamista.

Vinkki! Jos osa ruokailijoista haluaa lihan kypsänä, kuumenna leikattuja viipaleita parilalla kypsiksi. Ohuet viipaleet kypsyyät hetkessä!