Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Täytetyt lampaanfileet

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(5)
Kesto
Vaikeusaste
5 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.
Lisätietoja:

+1 ½ t (paisto ja vetäytyminen)

1. Nosta fileet lämpenemään noin puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Kuivaa lihat talouspaperilla. Nuiji ne kevyesti hieman litteämmiksi.

3. Murenna leipäviipaleet kulhoon ja sekoita mukaan voisula sekä rouhitut pistaasit.

4. Lisää fetaraaste, valkosipuli- ja yrttisilppu, suola, pippuri ja muna. Painele seos tasaiseksi.

5. Rullaa tuorekelmua auki noin 30 sentin verran, mutta älä katkaise.

6. Levitä kelmun päälle pekoniviipaleet pituussuuntaan vierekkäin. Aloita kelmun keskeltä.

7. Nosta yksi fileistä poikittain keskelle pekoniviipaleita. Ripottele sen pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria.

8. Levitä puolet yrtti-leipäseoksesta tasaisesti fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja käännä pekonit, kelmua apuna käyttäen, molemmin puolin fileiden ympärille.

9. Rullaa kelmua lihatangon ympärille noin 10 kierrosta, jolloin saat napakan rullan. PYÖRITÄ päät tiukasti ja solmi ne esimerkiksi kelmusta tehdystä ”narusta”.

10. Tee samoin lopuille kahdelle fileelle. Näin saat 2 rullaa.

11. Nosta rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Työnnä paistolämpömittarin kärki keskelle fileetä, ei täytteeseen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes mittarin osoittaa 58 astetta eli noin tunnin verran, näin liha jää roseeksi. Jos pidät kypsästä lihasta, paista se 65-asteeseen.

12. Nosta lihat vetäytymään vähintään 15 minuutiksi. Voit kypsentää lihat tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä. Leikkaa kelmut saksilla auki ja poista liharullat paketista. Paista rulliin kaunis väri kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Leikkaa liha tarjolle.

VINKKI: Kastikkeeksi sopii vaikka sitruunalla maustettu Milbona Tsatsiki tai katso lidl.fi reseptipankista Madeirakastikkeen ohje.