Helppous yllättää
Täytetty porsaan ulkofileerulla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg porsaanlihaa porsaanliha
(ulkofileetä)
1 tl tl suolaa suola
0,75 tl tl mustapippuria mustapippuri

Täyte

0,75 dl dl chutneytä chutney
(Deluxe luumuchutneyta)
40 g g voita voi
75 g g prosciuttoa prosciutto
100 g g viikunoita viikuna
(kuivattuja, hienonnettuna)
2 rkl rkl timjamia timjami
(tuoretta, silputtuna)

Lisäksi

2 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl sinappia sinappi
(Deluxe konjakkisinappia)
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
400 g g lanttua lanttu
3 omenaa omena
125 g g salottisipulia salottisipuli
0,5 dl dl rusinoita rusinat
3,3 dl dl omenasiideriä omenasiideri
(tai omenamehua)

Täytetty porsaan ulkofileerulla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(3)

Valmistus

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Leikkaa filee terävällä veitsellä parin sentin paksuiseksi levyksi. Nuiji kevyesti tasaiseksi. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta molemmille puolille.
  3. Sekoita luumuchutney ja voi keskenään ja levitä seos lihalevylle, asettele kinkkuviipaleet päälle ja ripottele lopuksi viikunat ja timjamisilppu.
  4. Kääri napakaksi rullaksi ja sido paketiksi paistinarulla.
  5. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista rullan pinta kauttaaltaan. Siirrä käärö korkealaitaiseen uunivuokaan.
  6. Sivele lihan pinta soijakastikkeella notkistetulla sinapilla.
  7. Kuorilanttu ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Pese omenat ja lohko siten, että siemenet leikkautuvat pois.
  8. Kuori ja suikaloi sipulit. Lisää lantut, omenat ja sipulit rusinoiden kanssa vuokaan. Kaada joukkoon siideri.
  9. Kypsennä fileerullaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele lihan pintaa välillä siideriliemellä.
  10. Nosta kypsä rulla leikkuulaudalle ja anna vetäytyä folion alla vartin verran.
  11. Siivilöi vuokaan kertynyt neste (noin 4 dl) pikkukattilaan, kuumenna ja tarkista maku.
  12. Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai muita mausteita ja halutessasi tilkka kermaa. Jos pidät paksummasta kastikkeesta, suurusta se.
  13. Poista paistinaru ja leikkaa rulla ohuiksi viipaleiksi.
  14. Tarjoa lantut-omenahöystö lisäkkeenä erillisestä kulhosta.