Helppous yllättää
Suolaiset joulutortut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Joulutortut

1 pkt pkt torttutaikinaa torttutaikina
1 kananmunaa kananmuna
1 rkl rkl vettä vesi
1 arkkia arkki leivinpaperia leivinpaperi

Savukalatäyte

250 g g savulohta savulohi
250 g g mascarponea mascarpone
1 punasipulia punasipuli
0,5 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 kananmunaa kananmuna
1 - 2 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 kourallista kourallinen tilliä tilli
(halutessasi)

Savukinkkutäyte

200 - 250 g g kinkkua kinkku
(mieleistäsi savukinkkua)
250 g g mascarponea mascarpone
1 punasipulia punasipuli
1 kananmunaa kananmuna
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 kourallista kourallinen yrttejä yrtit
(esim. persiljaa, timjamia halutessasi)

Chevre-pähkinätäyte

360 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto
(Chêne d'Argent vuohenjuustoa)
0,5 ruukkua ruukku basilikaa basilika
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
2 rkl rkl hunajaa hunaja
0,5 dl dl hasselpähkinöitä hasselpähkinä

Feta-pinaattitäyte

200 g g fetajuustoa fetajuusto
125 g g mascarponea mascarpone
100 g g pinaattia pinaatti
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 ripausta ripaus mausteneilikkaa mausteneilikka
1 kananmunaa kananmuna
8 kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
(puolitettuna)

Suolaiset joulutortut

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(20)

Valmistus

Yhdestä taikinapaketista tulee 16 joulutorttua ja kaikki täytevaihtoehdot on laskettu aina yhtä pakettia varten. Tortut ovat parhaimmillaan juuri valmistuttuaan, mutta mikäli paistat ne etukäteen, lämmitä niitä hetki ennen tarjoilemista.

Joulutortut

  1. Ota taikinalevyt sulamaan noin tuntia ennen leipomisen aloittamista. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan ja viillä näin syntyneisiin taikinaneliöihin kaikista nurkista keskiosaa kohden noin 2 cm:n viilto.
  2. Taita taikinaneliöiden ulkokärjet keskelle kevyesti painaen ja nostele tortut leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille.
  3. Riko kananmuna pieneen astiaan, lisää vesi sen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Voitele tortut seoksella kauttaaltaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista mieleisesi täyte. Jaa täyte torttujen kekoihin ja paista uunissa noin kymmenisen minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää ja tortut saavat kauniin paahteisen värin.

Neljä erilaista täytevaihtoehtoa:

Savukalatäyte

  1. Poista savulohesta nahka ja murskaa kulhoon.
  2. Lisää loput ainekset, sekoita massa tasaiseksi ja tarkista maku.

Savukinkkutäyte

  1. Hienonna kinkku (ellet käytä valmiita suikaleita) ja punasipuli.
  2. Lisää loput ainekset, sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.

Chevre-pähkinätäyte

  1. Hienonna basilika ja murskaa pähkinät. Leikkaa juustotangot 8 osaan.
  2. Jaa hienonnettu basilika torttujen keskelle ja aseta kullekin tortulle yksi juustolohko. Ripottele päälle hasselpähkinärouhe sekä pippuri ja lorauta lopuksi pintaan hunajaa ohuena nauhana.

Feta-pinaattitäyte

  1. Sulata pinaatti kulhoon mikrossa ja purista siitä pois enin neste. Murskaa joukkoon feta ja lisää loput ainekset tomaatteja lukuun ottamatta. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku.
  2. Jaa täyte keoiksi tortuillea aseta puolikas tomaatti koristeeksi täytteen päälle.