Helppous yllättää
Slaavilainen hapankaalipiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

3 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutale
(Myllykivi gluteenittomia kaurahiutaleita)
1 dl dl perunamuusia perunamuusi
(Harvest Basket perunamuusiaineksia)
1 dl dl perunajauhoja perunajauho
1 dl dl juustoraastetta juustoraaste
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl suolaa suola
2 kananmunaa kananmuna
2 dl dl vettä vesi
0,75 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy

Täyte

1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
300 g g hapankaalia hapankaali
2 rkl rkl hunajaa hunaja
2 rkl rkl sinappia sinappi
1 tl tl timjamia timjami
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 prk prk smetanaa smetana
2 kananmunaa kananmuna
1,5 dl dl juustoraastetta juustoraaste

Slaavilainen hapankaalipiirakka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:05 h
(20)

Valmistus

  1. Sekoitapohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, muusijauhe, perunajauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola.
  2. Yhdistätoisessa kulhossa kananmunat, vesi ja öljy.
  3. Lisäänesteseos kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen, juuri ja juurisekaisin, taikina saa olla vetelää.
  4. Kaadataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai kahteen piirasvuokaanja levitä tasaiseksi.
  5. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  6. Aloitatäytteen tekeminen kuorimalla ja hienontamalla sipulit ja kuullottamalla ne öljyssä pannulla.
  7. Sekoita mukaan valutettu hapankaali, hunaja, sinappi ja mausteet.
  8. Levitäseos esipaistetulle piiraspohjalle.
  9. Sekoita keskenään smetana ja munat ja kaada seos täytteen pääle sekä ripottelepinnalle vielä juustoraaste.
  10. Kypsennä piirakkaa nyt 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  11. Koristele piiras halutessasi yrtein.