Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Sieni-porkkanapiiraat

ALKURUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

40 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Esivalmisteluaika: 30 min.
Valmistusaika: 40 min.
  1. Keitä kuoritut, viipaloidut porkkanat vesitilkassa kypsäksi. Valuta neste pois huolella, soseuta porkkanat ja annan jäähtyä.
  2. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi mukaan rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina kahden tuorekelmun väliin ja nosta jääkaappiin rauhoittumaan.
  3. Puhdista ja pienennä sienet. Anna niistä haihtua ensin enin neste kuivalla pinnoitetulla pannulla.
  4. Lisää mukaan öljy, hienonnetut sipulit ja paloiteltu paprika. Kuullota ainekset, mausta ja anna jäähtyä.
  5. Riko kulhoon munat ja sekoita mukaan kerma sekä mausteet.
  6. Painele taikinaa pienten piirasvuokien pohjalle ja reunoille. Tai painele seos ison piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  7. Levitä vuokaan ensin sieniseosta, sen päälle juustoraastetta ja kaada päälle muna-kermaseosta.
  8. Kypsennä piiraita 200 asteisessa uunissa herkullisen ruskeiksi noin 30 minuuttia.

Vinkki: Rikastutat ja kevennät piirastaikinaa mukavasti lisäämällä siihen keitettyä ja soseutettua juuresta.