Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Savusiika kurkkusuomujen alla ja lyttyperunat

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 50 min.
  1. Poista kalasta nahka ja nosta kala tarjoiluvadille.
  2. Sekoita majoneesin joukkoon pesto ja levitä seos kalan pintaan.
  3. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin ”suomupeitteeksi” kalan päälle pyrstöpäästä aloittaen.

Lyttyperunat

  1. Keitä pestyt perunat kypsiksi tai käytä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
  2. Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paina perunat lyttyyn haarukalla.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulit ja sekoita oliiviöljyyn. Mausta seos persiljalla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos perunoille, murustele päälle vuohenjuusto ja paista 225-asteisessa noin 15 minuuttia.
  5. Jos perunat ovat kylmiä, pidennä aikaa ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
  6. Ripottele lyttyperunoiden päälle sipulihiutaleita.