Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Samppanja-raparperikakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

105 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 105 min.
  1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki, pingota reunus kiinni ja repäise ylimääräiset paperit pois. Voitele vuoan reunat.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ravistellen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja  paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta levyjen leikkauspinnat.
  5. Laita kakun alapuoli irtopohjavuoan pohjalle.
  6. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Kumoa jogurtit kulhoon.
  7. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
  8. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos jogurtin joukkoon. Nostele mukaan kermavaahto.
  9. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja nosta toinen kakkulevy päälle. Peitä vuoka ja pane jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
  10. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  11. Koristele kakun pinta tomusokerilla, macaron-leivoksilla ja sitruunamelissanlehdillä.