Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Rapeat kalanugetit

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 35 min.
  1. Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja leikkaa kalat suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kääntele kalapaloja, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.
  2. Leikkaa limppu kuutioiksi ja jauha tehosekoittimen leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi. Vähän kuivahtaneista leipäviipaleista onnistuu parhaiten. Siirrä murut syvälle ruokalautaselle.
  3. Riko munat toiselle lautaselle ja mittaa vehnäjauhot kolmannelle.
  4. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi limppumuruissa. Paista nugetit kypsiksi miedolla lämmöllä. Kääntele keittiöpihdeillä, jotta saat kalan pysymään ehjänä ja kaikkiin kylkiin kauniin paistopinnan.
  5. Tarjoa sellaisinaan tai kermaviilidipin kanssa. Aterialla lisänä maistuvat myös herneet ja perunasose tai Deluxe perunagratiini.

Vinkki: Saaristoleivän hienostunut terva-aromi kohottaa kalanugetit eliittiluokkaan. Nämä maistuvat niin muksuille kuin aikuisille.