Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Rapea kaurapitsitorttu

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 60 min.

1.PALOITTELE voi kattilaan ja lisää muut aineet. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes voi sulaa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi, ohueksi, lähes pellin kokoiseksi levyksi.

2.KYPSENNÄ levyä 175-asteisen uunin alatasolla noin 18 minuuttia. Seos kuohuu kuumetessaan ja ruskistuu reunoilta alkaen.  Ota levy pois uunista, kun kuohuminen on lähes loppunut ja myös keskiosa on saanut väriä. Varo, että reunat eivät pala.

3.LEIKKAA levy neljään yhtä suureen palaan heti uunista ottamisen jälkeen. Tee veitsellä pienet raot palojen väliin, niin että levyt eivät kosketa toisiaan. Anna jäähtyä.

4.VATKAA kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan hillo ja puolet marjoista. Nostele joukkoon kermavaahto.

5.KOKOA torttu levittämällä kaurapitsilevyjen väliin täytettä. Käsittele levyjä hellästi, sillä ne rikkoutuvat herkästi. Jos levy rikkoutuu, ei haittaa, voi koota sillä tortun silti. Levitä tortun päälle rahkaseosta ja koristele lopuilla marjoilla sekä mintulla.

6.KAURAPITSITORTTU syödään heti täyttämisen jälkeen, sillä levyt vettyvät säilytettäessä.