Helppous yllättää
Raparperi-mansikkagalette

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 rkl rkl sokeria sokeri
0,25 tl tl suolaa suola
75 g g voita voi
100 g g tuorejuustoa tuorejuusto

Täyte

200 g g mansikoita mansikka
200 g g raparperia raparperi
1 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
3 rkl rkl perunajauhoja perunajauho

Voiteluun

1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 rkl rkl maitoa maito
2 rkl rkl sokeria sokeri

Raparperi-mansikkagalette

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(10)

Valmistus

Huom: varaa taikinan tekeytymiseen mieluiten vuorokausi.

  1. Mittaa kulhoon pohjataikinan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää juusto ja sekoita.
  3. Kaada mukaan kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, painele palat litteiksi, kietaise molemmat kelmuun ja nosta jääkaappiin mieluiten yön ajaksi.
  4. Lohko peratut mansikat neljään osaan. Leikkaa puhdistetut raparperit noin sentin paloiksi.
  5. Kumoa ne kulhoon ja sekoita mukaan sokerit sekä perunajauhot.
  6. Painele huoneenlämpöiset pohjataikinat jauhotetun leivinpaperin päällä pellillä pyöreiksi levyiksi.
  7. Jaa ja levitä täyteseos pohjille, mutta jätä 3-4 senttiä vapaaksi reunoilta. Taittele taikina reunoilta täytteen päälle rennoin ottein.
  8. Nosta galettet kylmään noin 15 minuutiksi.
  9. Vatkaa keltuainen maidon ja sokerin kanssa sekaisin.
  10. Voitele reunat seoksella ja ripottele pinnalle sokeria.
  11. Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  12. Anna galetten jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön, vaniljavaahdon tai hunajalla ja vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.