Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Puolukkasiirappi

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

15 min.
(1)
Kesto
Vaikeusaste
1 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 15 min.

Gluteeniton, maidoton

Noin 4 dl.

Lorauta hehkuvan punaista puolukkasiirappia vaniljajäätelön kastikkeeksi tai kuohuviinilasin pohjalle ennen juoman lisäämistä. Punasipulimarmeladi maistuu herkulliselta joulukinkun ja muiden liharuokien lisänä.

  1. Mittaa kattilaan jäiset puolukat ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Survo marjoja, jotta mehu irtoaa paremmin.
  3. Siivilöi seos toiseen kattilaan. Painele lusikalla marjoja, jotta saat kaiken nesteen talteen.
  4. Lisää sokeri ja keitä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
  5. Kaada siirappi kauniiseen, puhtaaseen lasipulloon.
  6. Sulje hyvin ja säilytä jääkaapissa.