Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Puolukkamurupaistos

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

55 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Puolukkamurupaistos
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 55 min.
  1. Raasta porkkanat ja omenat kulhoon, lisää puolukat ja sekoita. Ripottele seoksen päälle perunajauhot ja sokeri, sekoita hyvin ja kumoa pyöreään, halkaisijaltaan noin 30 cm:n piirakkavuokaan.
  2. Sekoita murutaikinan ainekset yleiskoneessa tai kulhossa puulusikalla. Ota taikinasta nökäreita ja muotoile pienen keksin kokoisiksi paloiksi. Painele palat piirakkavuokaan täytteen päälle niin, että täyte peittyy kokonaan.
  3. Laita puolukkamurupaistos 185-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi – valmiin paistoksen pinnan tulisi olla paistunut kullanruskeaksi, ja kuuman puolukkaisen täytteen pitäisi pyrkiä herkullisesti rapean murukuoren raoista pintaan. Anna valmiin paistoksen jäähtyä hetken. Vaahdota sillä välin smetana ja mausta vaahto vaniljasokerilla.
  4. Tarjoa puolukkamurupaistos smetanavaahdon kera.