Valmistus
- Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sulata voi, lisää se ja siirappi mukaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetken.
- Levitä irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi, sulje reunapanta ja revi ylimääräiset reunoilta pois.
- Painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
- Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi, irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
- Nosta liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kermaseokseen.
- Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja nosta kulho jääkaappiin, jotta massa pääsee hyytymisen vauhtiin.
- Levitä torttupohjalle ensin kerros hilloa ja sitten pannacotta -seos.
- Nosta peitettynä jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön ajaksi.
- Koristele leivonnainen puolukoilla ennen tarjoilua.
Huom: varaa hyytymiseen aikaa yön yli.