Puolukkainen pannacotta-viettelys

Puolukkainen pannacotta-viettelys

VaikeusasteHelppo
Valmistus12 h 30 min

Valmistus

    Huom: varaa hyytymiseen aikaa yön yli.

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sulata voi, lisää se ja siirappi mukaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetken.
  2. Levitä irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi, sulje reunapanta ja revi ylimääräiset reunoilta pois.
  3. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
  4. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi, irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  5. Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
  7. Nosta liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kermaseokseen.
  8. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja nosta kulho jääkaappiin, jotta massa pääsee hyytymisen vauhtiin.
  9. Levitä torttupohjalle ensin kerros hilloa ja sitten pannacotta -seos.
  10. Nosta peitettynä jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön ajaksi.
  11. Koristele leivonnainen puolukoilla ennen tarjoilua.

Sopivat reseptit