Helppous yllättää
Punajuuri-lihapata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g naudanlihaa naudanliha
(Reilu naudan paistisuikale)
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
1 rkl rkl timjamia timjami
(kuivattua)
1 rkl rkl rosmariinia rosmariini
(kuivattua)
1 tl tl suolaa suola
200 g g punajuuria punajuuri
200 g g porkkanaa porkkana
150 g g punasipulia punasipuli
4 - 6 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
2 rkl rkl siirappia siirappi
2 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
4 dl dl vettä vesi
1 dl dl punaviiniä punaviini
(tai vettä mikäli ei löydy))
2 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys

Tarjoiluun

2 dl dl ranskankermaa ranskankerma
4 annosta annos perunamuusia perunamuusi
(tai lohkoperunoita)

Punajuuri-lihapata

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(47)

Valmistus

  1. Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kattilaan lihat, suola, timjami ja rosmariini. Ruskista koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini ja anna pössähtää.
  4. Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla hellalla tai uunissa 2 tuntia, tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Tarkista välillä, että nestettä riittää ja lisää tarvittaessa vähän vettä kattilaan.
  5. Sekoita maissitärkkelys 1,5 ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
  6. Ota pata uunista/hellalta ja siirrä varovasti kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita pata varovasti ja anna kiehahtaa.
  7. Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata yrttilohkoperunoiden tai perunamuusin sekä crème fraîchen kanssa.