Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Punajuuri-lihapata

LAATIKKO- JA PATARUOAT

LIHARUOAT

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

120 min.
(33)
Kesto
Vaikeusaste
33 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 120 min.

2-3 tuntia haudutuksineen.

Pataruokia kannattaa kerralla valmistaa kunnon annos, joten tee samalla vaivalla kaksin- tai jopa kolminkertainen määrä. Tämä ruoka säilyy hyvin ja osan voi vaikka pakastaakin.

  1. Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kattilaan lihat, suola, timjami ja rosmariini. Ruskista koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini ja anna pössähtää.
  4. Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla hellalla tai uunissa 2 tuntia, tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Tarkista välillä, että nestettä riittää ja lisää tarvittaessa vähän vettä kattilaan.
  5. Sekoita maissitärkkelys 1,5 ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
  6. Ota pata uunista/hellalta ja siirrä varovasti kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita pata varovasti ja anna kiehahtaa. 
  7. Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata yrttilohkoperunoiden tai perunamuusin sekä crème fraîchen kanssa.