Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Piparikakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Piparikakku
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 90 min.

1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa levystä veitsellä kolme noin 35 cm:n korkuista, kuusen muotoista palaa.

2. Paista levyt leivinpaperin päällä uunipellillä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, suklaasula ja tomusokeri.

4. Kokoa kakku asettamalla yksi jäähtynyt piparipohja tarjoiluvadille. Levitä tai pursota 1/3 täytteestä levylle. Nosta toinen levy päälle ja täytä 1/3 täytteellä. Nosta viimeinen levy paikoilleen ja kuorruta lopulla täytteellä.

5. Koristele kakku viipaloiduilla viikunoilla, puolitetuilla viinirypäleillä, granaattiomenan siemenillä, konvehdeilla, lumimanteleilla, pipareilla, rosmariinin oksilla ja kookoshiutaleilla

Vinkki! Leivo lopusta taikinasta pikkupipareita, joilla voit myös koristella kakkua.