Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Pestolohi ja juurespelti

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
(7)
Kesto
Vaikeusaste
7 Tykkää
Pestolohi ja juurespelti
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 40 min.

1. Pese juurekset.

2. Viipaloi perunat ja porkkanat lohkoiksi. Puolita palsternakat ja leikkaa myös lohkoiksi pituussuunnassa.

3. Halkaise kokonainen valkosipuli poikittaissuunnassa.

4. Aseta juurekset leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.

5. Laita juurekset uuniin 200-asteeseen.

6. Esivalmistele sillä välin lohi. Pyyhi lohefileen pinta talouspaperilla. 

7. Hiero lohifileen reunoihin ja häntään oliiviöljyä.

8. Levitä pesto lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

9. Nosta lohifile juuresten päälle pellille kun juurekset ovat kypsyneet noin 30 minuuttia.

10. Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsä, mutta mehevä.

Vinkki! Lisää uunijuureksiin teelusikallinen hunajaa.