Helppous yllättää
Patapaisti porosta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg poroa poro
(poronpaistia)
2 rkl rkl voita voi
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 kpl kpl sipulia sipuli
300 g g pakastevihanneksia pakastevihannekset
(keittojuureksia)
5 dl dl olutta olut
(tummaa olutta)
0,75 dl dl mustaherukkahyytelöä mustaherukkahyytelö
2 rkl rkl sinappia sinappi
(Deluxe konjakkisinappia)
1 rkl rkl soijakastiketta soijakastike
1 - 2 rkl rkl rosmariinia rosmariini

Lisäksi

2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Patapaisti porosta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:30 h
(7)

Valmistus

1. Sulata poronpaistia jääkaapissa ainakin vuorokausi. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Kuivaa verkkopaistin pinta talouspaperilla.

2. Ruskista paisti kauttaaltaan voissa paistinpannulla. Nosta se leikkuulaudalle ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä lihalämpömittari paistiin siten, että kärki osuu keskelle.

3. Ota pata tai kattila, joka on juuri ja juuri paistin mentävän kokoinen. Silloin keitinliemi peittää lihan sopivasti.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kumoa sipulit ja keittojuurekset pataan ja kääntele niitä voissa pari minuuttia. Lisää joukkoon olut, hyytelö, sinappi, soija ja rosmariini. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Nosta paisti pataan. Hauduta liedellä miedolla lämmöllä kannen alla tai kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 54-56 astetta.

5.Nosta poro pois padasta ja anna sen levähtää folion alla kastikkeen teon ajan.

6. Siivilöi keitinliemi ja ota talteen 5 desilitraa. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kuumenna.

7. Sekoita jauhot kermaan ja vatkaa seos ohuena nauhana keitinliemeen. Keitä 5 minuuttia. Tarkista maku.

8. Poista paisti verkosta ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

9. Tarjoa lisänä kastiketta sekä haluamiasi lisäkkeitä, kuten pikkelöityä lanttusalaattia ja rosollia taikinakuoressa. Myös perinteiset joululaatikot tai Deluxe perunapakasteet maistuvat poron kera.